Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vzpoura maminek proti novým Pampers: Z plenek mají děti otlaky a opruzeniny

Autor: ula - 
3. dubna 2017
12:41

Na facebookovém profilu plenek Pampers se množí nespokojené komentáře maminek, které svým dětem koupily plenky s vylepšenou technologií. Nejvíce stížností se objevuje u značky Pampers Active Baby-Dry a Pampers Premium Care, podle reakcí protékají, zapáchají a nová síťka způsobuje dětem opruzeniny.

Na zhoršení kvality si rodiče stěžují už od loňského roku. Maminkám vadí parfemace plenek a nová síťka, která se dětem lepí na kůži a způsobuje jim opruzeniny. Zároveň v komentářích poukazují na to, že plenky rozhodně nevydrží suché deklarovaných 12 hodin, za krátkou dobu prosáknou. 

„Mám děti po 7 letech, po prvním synkovi mi zbyl balík oranžových plínek, vždy byly super, tak teď jsem je začala kupovat i druhorozenému a kvalita šla tedy rapidně dolů,“ napsala na profil společnosti Hana P.

Video  Vzpoura rodičů proti Pampers Premium s přidanou síťkou. Děti mají opruzeniny  - Jan Kálal, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

A ozvaly se i další maminky. „I já vám oznamuji, ze ztrácíte další zákaznici a přidávám se k maminkám se stížností na inovované pleny pampers premium care. Problémy: prodyšná vrstva, konkrétně síťka, která se lepí na tělíčko, gel se drolí mé dceři na pleť. Naprosto přestávám důvěřovat značce a již nebudu nakupovat výrobky Pampers,“ rozčílila se na sociální síti maminka Andrea.

„Velice mě mrzí Vaše inovace plenek Pampers premium care. Plenky jsem používala 4 roky pro obě děti a byla jsem s nimi nadmíru spokojená. To, co jsem ale dostala za svoje peníze teď, je neskutečné. Plenky jsou mokré, dítě má mokrý zadeček, síťku přilepenou na tělíčku, z plen se drolí jakási hmota, kterou má dcera na celém zadečku a pohlaví. Z tohoto důvodu se i oprudila,“ píše Hana S.

Reakce nespokojených maminek na profilu plenek Pampers Reakce nespokojených maminek na profilu plenek Pampers | Facebook Pampers

Reakce nespokojených maminek na profilu plenek Pampers Reakce nespokojených maminek na profilu plenek Pampers | Facebook Pampers

Co na to Pampers?

Na facebookovém profilu Pampers reaguje, většinou jde ale o stále stejnou odpověď: „Naše plenky prochází mnoha zkouškami a testy před tím, než se dostanou na trh. Klademe důraz na jejich výstupní kontrolu. Právě z tohoto důvodu bychom od nich vůbec neočekávali, že se Vaše holčička oprudí a že plenky budou propouštět vlhkost. Ze zákona jsme povinni získat o symptomech vaší dcerky co nejvíce informací. Tyto odpovědi podléhají velice důvěrnému režimu.“ Zároveň Pampers žádá o výrobní číslo plenek a fotku jejich obalu.

 

 

Produkty pro Česko z Polska a Maďarska

 

 

Firma Procter & Gamble (P&G) potvrdila, že skutečně změnila design plenek i balení. „Nově jsme zdokonalili naše plenky Premium Care, jejichž svrchní vrstva ve struktuře medové plástve rychle odvádí tekutinu z povrchu plenky, kde by mohla být v kontaktu s citlivou dětskou pokožkou,“ řekla zástupkyně značky Pampers Mariola Mirek a dodala: „Produkty pro český trh jsou dodávány především ze závodů v Polsku a Maďarsku. Místo výroby je vždy uvedeno v kódu každého balení. Bez ohledu na místo výroby ale uplatňujeme na všechny výrobky stejně vysoké výrobní standardy. “

 

 

 

K zápachu, na který si některé maminky stěžovaly, zástupkyně uvedla: „Přímo po rozdělání balení s plenkami se může objevit zápach, který se ale postupně vytratí. Společně se spotřebiteli a odborníky jsme pracovali na tom, abychom docílili optimální intenzity vůně, která by měla navozovat pocit svěžesti.“

 

 

Co na to pediatr?

 

K problémům s vyrážkou a protékáním se vyjádřil i český pediatr Pavel Dvořák: „Vyrážka, ať už lehká, či závažnější, se zkrátka u miminka může objevit a zase se ztratit, a že nikdy není možné se jí zcela vyhnout. Opruzeniny jsou způsobeny mnoha faktory. Rozhodně však víme, že jedním z důležitých faktorů při vzniku opruzenin, je přílišný kontakt dětské pokožky s vlhkostí a s močí, případně stolicí. Jakmile se tedy plenka znečistí, měli bychom ji neprodleně vyměnit. Savé plenky pomáhají udržet tekutinu od dětského zadečku a tím redukovat výskyt opruzenin,“ pokračuje pediatr.

 

Výrobce: Vyměňte plenky za větší

 

„Všechna děťátka však nejsou stejná, a díky tomu mohou různým děťátkům různě „sednou“, stejně, jako je to třeba s oblečením. Někdy se také může stát, že dojde k úniku moči proto, že v plence již není dostatek absorpčního materiálu na to, aby mohla pohltit tak velké množství moči – což znamená, že by rodiče už měli přejít na větší velikost plenek,“ doporučuje zástupkyně značky Pampers.

 

Síťka dodána na základě kladných ohlasů?

 

K siťovité vrstvě zástupkyně značky Pampers řekla: „Stejná síťovitá svrchní vrstva se používá i na ostatních trzích v Západní Evropě, jako například v Německu, a to již řadu let. V minulosti jsme na českém trhu používali stejnou tkaninu pro menší balení dětských plen Pampers Premium Care pro velikosti S1 a S2. Používat tkaninu s touto texturou i pro všechny ostatní velikosti dětských plen jsme se rozhodli právě na základě pozitivní zpětné vazby od našich uživatelů, kteří používali pro svá miminka velikosti S1 a S2.“

 

Pampers: Zákazníci vždy chtějí původní produkt

 

Firma uvedla, že o skupině rodičů, kteří nejsou spokojení s kvalitou produktu, ví. Navíc dodává, že kdykoliv přijdou s inovací, vzroste počet spotřebitelů, kteří volají po "starém" produktu.

 

 

„Stává se také, že rodiče případné prosáknutí plenky přisuzují právě této inovaci a neuvědomují si, že k protečení by mohlo dojít i u neinovovaných plen, a to z řady běžných důvodů,“ řekla zástupkyně značky Pampers Mariola Mirek a dodola: „V prvním čtvrtletí 2017 jsme v ČR zaznamenali zvýšené množství stížností, které však, s ohledem na množství prodaných balení, dosahovalo jen míry 0,03%, ale pečlivě je zkoumáme a snažíme se jim vyhovět.“

 


Jak během chvilky uklidnit plačící miminko? Podívejte se na video:

Video  Lékař ukazuje, jak během chvilky uklidnit plačícího kojence.  - Youtube/Robert Hamilton
Video se připravuje ...

Přečtěte si nespokojené reakce maminek:

kristýna ryglová ( 27. března 2023 21:09 )

Tomu se nedivím. Kdo ví, čím vším jsou ty jednorázové pleny napuštěné. Já bych je synovi nedala ani zadarmo. Když si navíc spočítám, kolik ty jednorázové pleny stojí, tak nechápu, proč se víc lidí nerozhodně pro látkové pleny? Jasně, není to tak pohodlně, ale je to lepší pro dítě i pro planetu. Já jsem si nakoupila látkové pleny z http­s://ww­w.bam­boolik­.cz/lat­kove-pleny-a-plenkove-kalhotky/ a jsem s nimi spokojená.

Lalallaa ( 8. dubna 2017 09:56 )

Zlaté moderní látkové pleny a ne tenhle chemický koktejl který dobrovolně a ještě za to matky platí dávají svým dětem na pokožku.Pak se budou divit proč má dítě exemy,vyrážky,alergie a pod...

tuhosmakos ( 5. dubna 2017 07:58 )

S detma si hraju a chodim ven kazdy den, urcite se nepovazuju za mamu, ktera by je nechala nekde na pospas svymu osodu, at se cumi na televizi a na tablet, to fakt ne. Pleny si zehlim vecer, kdyz uz deti spi.

tuhosmakos ( 5. dubna 2017 07:51 )

A jeste by me zajimalo, kolika asi tak vody je potreba pri vyrobe jedne jednorazove plenky, az budu mit nekdy cas, tak si to najdu, kdyz se to ale srovna, tak podle me nesrovnatelne vic, nez kdyz peres pleny latkove, dejme tomu ty 2 roky.

tuhosmakos ( 5. dubna 2017 07:45 )

No asi ne kamion, ale nejaky nakladacek

Zobrazit celou diskusi