Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Trapas ve vysílání ČT: Reportérka v přímém přenosu popletla hymny

Autor: ula - 
11. března 2017
18:24

Málokdo by chtěl být v kůži redaktorky České televize ve chvíli, kdy jí živý vstup hlasitě přerušila hudba. Petra Tuháčková z ČT24 se snažila s tváří profesionála všechno zvládnout, ale chybička se vloudila. Zatímco za její hlavou se objevily hvězdy Evropské unie a rozehrála se Óda na radost, oznámila Tuháčková divákům, že hraje hymna Slovenské republiky.

Redaktorka nejprve uvedla českou hymnu a po jejím skončení začala mluvit o kandidátech na předsedu strany. V té chvíli se ale ozvaly další tóny a to ji zřejmě vyvedlo z míry natolik, že řekla, že si ještě poslechneme slovenskou hymnu.

Místo melodie „Nad Tatrou sa blýska“ ale diváci slyšeli skladbu od Ludwiga van Beethovena Óda na radost, která je hymnou Evropské unie a Rady Evropy. Vše doplňovala i vlajka EU přímo vedle reportérčiny hlavy. Ta ji ale logicky nemohla vidět...

Video  Reportérka ČT Petra Tuháčková a záměna hymny na sjezdu ČSSD  - Repro ČT24
Video se připravuje ...

Petra asi doufala, že omylu si nikdo nevšimne. Když se vrátila zpátky na obrazovku, za chybu se neomluvila a pokračovala v připraveném vstupu o dění sjezdu ČSSD.

zednik ( 12. března 2017 13:23 )

Dokáži pochopit, že melodii nevnímala, jen slyšela. Byl tam šum, na ní míří kamera a ona plnou hlavu toho, co má říkat a hned na první dobrou. Neomluvitelné ale je, že to následně u dalšího vstupu neuvedla na pravou míru. Možná ale, že ani štáb čt Ódu na radost nepoznal To by pak mnohé vysvětlovalo

PETR_50 ( 12. března 2017 09:49 )

Petra asi doufala, že omylu si nikdo nevšimne. Když se vrátila zpátky na obrazovku, za chybu se neomluvila a pokračovala..... ============================================================ Takových chyb dělají víc a nikdy se neomlouvají,dělají z nás voli a naše dovolání je nemožné. čt24 vyházela všechny zkušené redaktory a obsadila místa mladými ohebnými holčinami,které se bojí a poslouchají své vedení! Ve studiu sedí tloustnoucí mluvící hlavy a do terénu nasadili mladou nezkušenou krev!!!

kolokolo ( 12. března 2017 04:52 )

Trapná jako Kalousek...navíc i hloupá...

Pink ( 12. března 2017 03:28 )

Co chtít od voličky Kalouska.

majojo ( 12. března 2017 01:55 )

Vidíte - a já bába nevzdělaná si myslela, že 3. věta Ódy na radost je německá hymna. 

Zobrazit celou diskusi