Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Hrdinský čin bývalého fotbalisty Chebu: Kluka (2) vytáhl z ledové vody!

Autor: Kateřina Moravcová - 
8. února 2017
05:02

Dobrá zpráva. Hrdinové ještě nevymřeli. Bývalý fotbalista Milan Kolouch (51) z Chebu je toho zářným důkazem. Z ledové řeky vytáhl dvouletého neposedu. Jeho maminka nyní zachránci prostřednictvím Blesku děkuje.

Dramatická událost se odehrála v neděli kolem 16. hodiny u řeky Ohře pod chebským hradem. „Šla jsem se projít se spící dcerkou v kočárku a synkem. Patrik mi ale najednou utekl na zamrzlou řeku, podél které cesta vede. Volala jsem na něj, ať se vrátí, ale on ještě popoběhl. Najednou se pod ním prolomil led,“ líčí hrůzné okamžiky maminka Michaela Röslerová (22).

Ta se pro své dítě, které bylo po pás ve vodě, rozběhla, ale sama mezi ledovými krami uvízla. Naštěstí vše sledoval Milan Kolouch se svou manželkou. „Skočil pro Patrika a mně pomohla na břeh jeho paní. Další muž nás odvezl autem domů, kde už na nás čekala záchranka. Jsem všem strašně moc vděčná za pomoc. Speciální dík patří panu Milanovi, kterého vůbec neznáme a jenž ihned po události z místa zmizel. A tak jsme mu nemohli kvůli prvotnímu šoku ani pořádně poděkovat,“ dodává vděčná maminka. Syn Patrik se z události podle jejích slov otřepal velmi rychle. Ani rýmu z ledové vody nechytil a hned vymýšlel nové lumpárny.

Hráč a trenér

Milan Kolouch je bývalý fotbalista a trenér FC Union Cheb. Přátelé o něm pějí chválu prostřednictvím sociální sítě, kde skromnému zachránci vzdávají hold a nešetří superlativy o jeho hrdinské povaze.

vigis ( 8. února 2017 09:36 )

Chybí tam 'n' správně je 'jen na obrázku' můžeš se o tom rozepsat.

vigis ( 8. února 2017 09:31 )

berluscony s tebe ta moudrost přímo kape, nebudeš ty politik? viděl jsi někdy dvouleté dítě z blízka a nebo je na obrázku?

Zobrazit celou diskusi