Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

David zachránil život topícímu se muži: Plazil se k němu po ledu a sám ho tahal z vody

Autor: aba - 
1. února 2017
19:07

Mladý chlapec z Plzně je teď hrdina. Neváhal nasadit vlastní život a pomoci muži (28), pod kterým se při bruslení propadl led.

Student třetího ročníku hotelové školy bruslil v pondělí večer s kamarádem na řece Mži, když se stal svědkem velice nebezpečné situace. Pod mužem se tu u jednoho z pilířů mostu, který vede přes řeku, prolomil led. Voda byla ledová a muž se sám nemohl vyškrábat zpátky na zamrzlou plochu. David viděl, že někdo jiný už volá záchranáře a tak vyrazil pomoci muži sám.

„Byli jsme tu s kamarádem a viděli, jak si ten pán obouvá brusle na břehu. Pak jsme ho viděli kousek od břehu upadnout, ale vstal a bruslil dál. Pak ale zajel k pilíři a tam se propadl. Ta paní, co tam byla s ním, volala o pomoc a telefonovala asi hasičům. Já jsem zkusil jít na ten led. Chvíli to šlo, pak jsem ale slyšel praskání ledu, tak jsem si lehl na břicho a plazil se dál. Pánovi jsem potom hodil svoji mikinu jako lano a pomohl mu z vody,“ popsal pro server Krimi-Plzeň David.

Hasiči pak z ledu vyzvedli věci tonoucího muže i jeho zachránce. Muže předali do rukou lékařů v nemocnici a jen díky rychlé pomoci od chlapce je teď mimo ohrožení života.

pavelkopeckyjezmrd ( 1. února 2017 21:42 )

 Chlapec je frajer, neudělal by to každý. A navíc je chytrý, hezký. Rodiče ho dobře vychovali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání