Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

České dráhy si pronajmou auta za 115 milionů. Budou k dispozici i zaměstnancům

Nejmodernější typ lokomotivy je hlavním důvodem sporu mezi Škodou Transportation a ČD
Nejmodernější typ lokomotivy je hlavním důvodem sporu mezi Škodou Transportation a ČD  (Autor: archiv Blesk.cz)
Autor: ČTK, zst - 
5. února 2017
15:15

České dráhy si na následující čtyři roky pronajmou flotilu osobních a užitkových aut od společnosti LeasePlan. Firma dodá dopravci celkem 228 osobních vozů Škoda a 70 užitkových vozidel Ford za 115 milionů korun.

Vozidla budou rozvážet zaměstnance drah a materiál tam, kde není možné použít vlak. Uvedl to řekl mluvčí ČD Radek Joklík. Cena operativního leasingu, ve kterém jsou zahrnuty kromě pronájmu další služby, například GPS navigace a elektronické knihy jízd, vychází na zhruba 115 milionů korun.

Na operativní leasing přešly České dráhy před čtyřmi lety, kdy rozprodaly tehdejší stárnoucí vozový park. „Dosavadní zkušenosti s pořízením vozidel prostřednictvím operativního leasingu jsou dobré jak z firemního, tak i uživatelského pohledu. České dráhy mohou směrovat investiční záměry do své hlavní činnosti a zaměstnanci dostávají bezpečnější a také ekologičtější vozidla,“ uvedl Joklík.

Nové čtyřleté období začne letos v dubnu. I nyní ČD prostřednictvím operativního leasingu využívají jako služební vozidla vozy od Škody a užitkové Ford Connect a Ford Transit. Nová vozidla kompletně obmění dosavadní flotilu vozů, kterým letos končí smluvně sjednané období, dodal mluvčí.

České dráhy mají dominantní postavení na české železnici, loni jim vzrostl počet cestujících o téměř 1,8 milionu na 171,5 milionu. Loni v pololetí hospodařily se ziskem 375 milionů korun, což byl meziroční růst o 273 milionů korun. České dráhy zaměstnávají zhruba 15 tisíc lidí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

reypal ( 5. února 2017 17:23 )

Když si na to ti odporníci vydělají.Zatím jim to bez dotací nějak nejde.A proč?Ořezat prebendy papalášům a premie ze zisku.Jinak kulové.

Zobrazit celou diskusi