Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kmín od Vitany musel na Slovensku z obchodů. Našli v něm hořčici

Slovenské úřady nařídily stáhnout výrobek od firmy Vitana.
Slovenské úřady nařídily stáhnout výrobek od firmy Vitana.  (Autor: web Vitana)
Autor: ČTK, ula - 
19. ledna 2017
16:35

Slovenské úřady nařídily jedné ze slovenských obchodních sítí a logistickému centru stáhnout šarži balení mletého kmínu od české společnosti Vitana. Učinily tak poté, co ve zkoumaném vzorku analýza potvrdila přítomnost hořčice, která nebyla uvedena ve složení výrobku na jeho obalu.

Vedoucí úřadu slovenské veterinární a potravinové správy Paulína Kojnoková ve čtvrtek informovala, že inspektoři vydali zmiňované opatření už krátce před loňskými vánočními svátky. Společnost Vitana uvedla, že šlo o stopové množství látky.

„Podle informace Úřadu slovenské veterinární a potravinové správy bylo v mletém kmínu J.C.Horn detekováno 10,1 mg hořčice. Jedná se o stopové množství, které při běžném použití tohoto výrobku nemůže mít vliv na jeho zdravotní nezávadnost,“ sdělila ředitelka oddělení kvality ve Vitaně Martina Frolíková.

Nařízení o stažení výrobku šarže s označením L0803162 a datem minimální trvanlivosti 8. březen 2018 se týká obchodní sítě CBA Slovakia, která provozuje v zemi více než tři stovky maloobchodních prodejen, a také centrálního skladu společnosti Raben logistics Slovakia na západě země.

Není známo, jaké množství zmiňovaného výrobku musejí podnikatelé z trhu stáhnout. Analyzovaný vzorek mletého kmínu od českého výrobce odebrali slovenští inspektoři v obchodní síti CBA.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi