Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Péťa, kterému pomohla biatlonistka Koukalová: První Vánoce po nehodě s maminkou, ale bez táty

Autor: ljš - 
27. prosince 2016
05:00

Loni prožili ty nejhorší Vánoce, jaké si lze představit. Monika a Péťa Kašparovi přišli při tragické říjnové nehodě o milovaného manžela a tátu a sami skončili s vážnými zraněními v nemocnici. Nakonec spolu na Štědrý den kvůli náhlým zdravotním komplikacím ani nemohli být. O to víc si však užili svátky letošní. Táta jim ale chyběl...

Na Štědrý den měl Péťa nachystané skvělé překvapení. Miluje totiž hasiče a ti kladenští ho pozvali k sobě na návštěvu. Nejenže mu ukázali celou stanici, všechna auta a předvedli mu, jak sjíždějí po tyči, ale také mu nachystali spoustu dárků. „Péťa byl v sedmém nebi,“ popsala jeho maminka na svém blogu.

Pak už doma ozdobili stromeček, vyrazili na procházku a čekali na Ježíška. Ten i díky mnoha dobrým lidem, kteří malému hrdinovi pomáhají, přinesl spoustu dárků a Péťa si jejich rozbalování náležitě užil. „Byl to moc krásný Štědrý den. Ani se nechce věřit, že loni na Štědrý den jsme se s Péťou vůbec neviděli, protože jsem byla po operaci a skoro celý den jsem prospala a nezvládla bych přesun k Péťovi na ARO. O to víc si člověk váží, že může být doma s rodinou. Ačkoli... o to víc si člověk i uvědomuje, že u stolu nám jeden schází...,“ dodala chlapečkova maminka.

Péťa je na vozíčku od loňské nehody, ke které došlo, když se s rodiči vraceli z dovolené. Táta, který řídil, bohužel na místě zemřel, jeho s maminkou odvezli ve velmi vážném stavu do nemocnice, kde bojovali o život. Na jeho příběh v květnu upozornila biatlonistka Gabriela Koukalová, která během své svatby vyjádřila přání, aby místo svatebních darů poslali lidé peníze právě Péťovi. Sešlo se přes osm set tisíc, které jsou potřeba na přestavbu domu a různé pomůcky, které usnadňují malému pacientovi život.

Jak se Péťovi akutálně daří a jak mu můžete pomoci, se dočtete ZDE››. Rodina aktuálně hledá sponzora, který by věnoval příspěvek v jakékoli výši společnosti HelpPes, aby mohl chlapeček co nejdříve dostat asistenčního pejska.

Celý Péťův příběh ZDE››