EET nejvíce zasáhla Středočeský kraj a Prahu. Cena obědových menu stoupla někde skoro až o 10 korun. Ve Středočeském kraji je tak průměrná cena „obědového meníčka“ 95,8 korun. V hlavní metropoli se setkáme s cenou hlavního chodu v menu v průměru 109 korun. To je o 5,2 koruny více než před EET.

Na celkové výsledky poukázal průzkum obědového serveru menicka.cz, který hodnotil více než čtyři tisíce gastronomických zařízení.

Ceny pražských obědových menu se díky zavedení EET zdražily.
Ceny pražských obědových menu se díky zavedení EET zdražily.
Autor: reprofoto menicka.cz

Nejméně radikální byli hospodští v Moravskoslezském kraji. Restaurace zde zdražily obědové menu jen o 1,6 koruny. Jídlo tedy v průměru stojí 88,7 korun. Tato malá změna však není nijak překvapující. Moravskoslezský kraj patří k místům, kde má obyvatelstvo nejmenší nákupní sílu.

Kraj Vysočina zůstává nejlevnějším se svým menu v průměru za 87,6 korun.

Díky zavedení EET se některé kraje i srovnaly. Důkazem toho je Olomoucký kraj, který se svými cenami skoro rovná kraji Moravskoslezskému.