Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Albatros kupuje nakladatelství s tituly populárního Nesbøho. Získá Knihu Zlín

Autor: ČTK, Mii - 
20. prosince 2016
11:30

Skupina Albatros Media se rozrostla o další společnost. Jejím nejnovějším přírůstkem je nakladatelství Kniha Zlín. Jde o třetí významnou akvizici skupiny Albatros Media v tomto roce. Akvizice přinese skupině Albatros Media zvýšení konsolidovaného ročního obratu na přibližně 850 milionů korun, což je o 100 milionů korun více než loni.

„Hlavním záměrem akvizice je posílení pozice v oblasti beletrie pro dospělé čtenáře. Kniha Zlín se stane čtrnáctým nakladatelstvím skupiny Albatros Media,“ řekla v PR manažerka skupiny Albatros Media Veronika Sonnková.

Dohoda o převzetí stoprocentního podílu se podepsala v pondělí. Součástí transakce je vydávání současného portfolia nakladatelství Kniha Zlín, včetně titulů nejprodávanějšího autora současnosti Joa Nesbøho. Transakce bude dokončena jejím vypořádáním v horizontu několika měsíců, doplnila mluvčí.

Skupina Albatros Media v červnu dokončila svou devátou akvizici, kterou se stalo nakladatelství Egmont, v říjnu pak navázala koupí české jedničky na trhu s elektronickými knihami, společností Palmknihy. Akvizice Nakladatelství Kniha Zlín je jedenáctou akvizicí skupiny za posledních šest let. Albatros Media bude i nadále pokračovat ve vydávání titulů pod značkou Kniha Zlín, a to v České republice i na Slovensku.

Kniha Zlín vydává nejčtenějšího autora současnosti Joa Nesbøho. Kniha Zlín vydává nejčtenějšího autora současnosti Joa Nesbøho. | ČTK, EPA

Oblíbený Joe Nesbø

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo v roce 2004 a v současné době vydává přibližně 35 titulů ročně, především z oblasti světové prózy.

Nejvýznamnější součástí portfolia Knihy Zlín jsou bestsellerové tituly nejprodávanějšího autora posledních let Joa Nesbøho, jehož příští novinka z autorovy nejúspěšnější série o komisaři Harrym Holem bude v češtině vydána 2. května 2017 pod názvem Žízeň.

„Velmi si vážíme možnosti stát se novým vlastníkem Knihy Zlín a navázat na dosavadní odvedenou práci tohoto týmu. Ještě víc nás pak těší, že se (zakladatel nakladatelství) Marek Turňa rozhodl s Albatros Media nadále spolupracovat a podílet se na dalším fungování, rozvoji a růstu Knihy Zlín i celé naší skupiny,“ řekl Václav Kadlec, generální ředitel Albatros Media.

Produkce skupiny Albatros Media pokrývá více než 17 procent nakladatelského trhu v České republice; každoročně uvede na trh více než 1500 nových knih.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dumik ( 20. prosince 2016 11:46 )

a co na to Antimonopolní úřad?

Zobrazit celou diskusi