Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šmucler, Ludvík, Schwarz: Jakou péči v nemocnicích dostávají sami lékaři?

  • Autor: ida - 
    30. 11. 2016
    13:29

    Lidé z prostředí českého zdravotnictví. S čím byli naposledy hospitalizováni a jak byli spokojeni? Na to se Blesk ptal některých účastníků konference při vyhlášení žebříčku nejlepších nemocnic u nás. 

  • 1.Miloslav Ludvík (53), ředitel FN Motol a příští ministr zdravotnictví

    Miloslav Ludvík (53), ředitel FN Motol a nastupující ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (53), ředitel FN Motol a nastupující ministr zdravotnictví | Karel Kopáč

    Blesk: Kdy jste byl naposledy v nemocnici jako pacient?

     

    Jsem poměrně zdravý člověk. Naposledy jsem byl hospitalizován v roce 1990 v nově postavené nemocnici v České Lípě. Příjemně mě tehdy překvapilo, že jsem ležel na útulném třílůžkovém pokoji s vlastní koupelnou a toaletou. To v té době nebylo obvyklé. 


    Blesk: Co říkáte na ocenění FN Motol jako nejusměvavější nemocnice?

     

    To mě hodně potěšilo. Když vezmete v úvahu, že Motol má silné a velké onkologické oddělení včetně dětské onkologie. Není nic hezčího, když zpočátku velmi vážně nemocné dítě odchází uzdravené domů. A s úsměvem.

     

  • 2.Milan Kubek (48), prezident České lékařské komory

    Milan Kubek (48), prezident České lékařské komory Milan Kubek (48), prezident České lékařské komory | Karel Kopáč

    Blesk: Kdy jste byl naposledy v nemocnici jako pacient?

     

    Naposledy jsem byl hospitalizován v roce 2008 v Nemocnici Na Bulovce. Podstoupil jsem operaci kolene a byl jsem naprosto spokojený.

  • 3.Tomáš Cikrt (47), bývalý mluvčí ministerstva zdravotnictví, novinář

    Tomáš Cikrt (47), bývalý mluvčí ministerstva zdravotnictví, novinář Tomáš Cikrt (47), bývalý mluvčí ministerstva zdravotnictví, novinář | Karel Kopáč

    Blesk: Kdy jste byl naposledy v nemocnici jako pacient?


    Já i má rodina zdravotnická zařízení využíváme poměrně hojně. Osobně navštěvuji specialisty v motolské nemocnici. To je naprostá špička mezi nemocnicemi. Mají tu výborné lékaře a díky tomu, že jde o nemocnici fakultní, má i dostatek financí, skvělé vybavení a může poskytovat prvotřídní péči. 

  • 4.Roman Šmucler, stomatochirurg, moderátor, vysokoškolský pedagog, podnikatel

    Roman Šmucler, stomatochirurg, moderátor, vysokoškolský pedagog, podnikatel Roman Šmucler, stomatochirurg, moderátor, vysokoškolský pedagog, podnikatel | Karel Kopáč

    Blesk: Kdy jste byl naposledy v nemocnici jako pacient?


    Naposledy ne jako pacient, ale byl jsem letos v březnu u porodu své ženy v Ústavu pro matku a dítě v Podolí.  Narodil se nám syn. Byl jsem velmi spokojen s úrovní péče a také s tím, že si zde za příplatek pořídíte nadstandardní pokoj, kde se svými nejbližšími můžete být po celou dobu hospitalizace. Jako pacient jsem byl v Motole, kde mi dávali dohromady rameno. Byl jsem spokojen. 

  • 5.Zdeněk Schwarz (53), bývalý ředitel Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy, lékař, politik

    Zdeněk Schwarz (53), bývalý ředitel Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy, lékař, politik Zdeněk Schwarz (53), bývalý ředitel Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy, lékař, politik | Karel Kopáč

    Blesk: Kdy jste byl naposledy v nemocnici jako pacient?


    Prodělal jsem operaci v jablonecké nemocnici. Jenže se objevily nějaké komplikace a dohromady mě nakonec dali v Nemocnici Na Bulovce. 

Zobrazit celou diskusi