Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dopad „hrůzných“ obrázků na cigaretách? Češi kupují tabatěrky jak diví

Autor: sou - 
26. listopadu 2016
19:01

Tabatěrky se staly nedostatkovým zbožím. Stalo se tak poté, co se v trafikách začaly objevovat cigaretové krabičky s „ošklivými“ obrázky, které mají varovat před důsledkem kouření. Prodej pouzder se zvýšil o dvě stě procent. Jejich distributoři je tak momentálně doobjednávají například z Asie, zboží ovšem přijde až ve druhé čtvrtině příštího roku. Informaci přinesl deník Právo.

„Objednáváme z Asie, ale zboží přijde až někdy v březnu nebo dubnu. Obrátili jsme se na dodavatele z Německa či Itálie, ale ti nic nemají. I v těchto zemích jsou vyprodaní – situace je všude stejná. Nebyli jsme na takový zájem připravení,“ uvedl pro deník Právo Tomáš Karláček, šéf marketingu společnosti ATC distribution, s. r. o., největšího dodavatele kuřáckých potřeb v Česku.

Obrázky podle něj vadí zejména ženám, které si proto rády cigarety zahalí do něčeho, co je hezké na pohled. „Trochu se to svezlo i s obdobím Vánoc, kdy jsou prodeje vždy vyšší, nicméně i tak se nám zvýšil prodej cigaretových pouzder a těchto doplňků o dvě stě procent,“ sdělil distributor společnosti El Coyote Martin Vrzal. Podle něj navíc pouzdra na cigarety kupují i nekuřáci pro své přátelé, aby jim doma nestrašili ošklivou krabičkou. 

Zda spotřeba cigaret od začátku září klesla, není jisté. Ministerstvo zdravotnictví informace o snížení poptávky po cigaretách nemá prý jak zjišťovat. 

Od 20. května se na krabičkách cigaret objevují odstrašující obrázky s důsledky kouření:

moiaza ( 26. listopadu 2016 19:25 )

 Lidská hloupost nezná hranice. Místo krabiček, kupují tabatěrky. Je to stejné, jako když chtějí vlézt do přehrady, tak si vezmou deštník, aby nebyli mokří.

Zobrazit celou diskusi