Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Inspekce: Půlka prodejců „šidila“ dušičkový sortiment. Nemají úctu ani k mrtvým

Autor: ČTK - 
18. listopadu 2016
10:06

Polovina prodejců dušičkového zboží porušila letos předpisy. Nejčastěji kontroloři České obchodní inspekce (ČOI) zjišťovali nabízení výrobků bez označení výrobce nebo dovozce, bez povinných informací k bezpečnému používání či bez uvedení ceny. Inspekce dala prodejcům 83 pokut ve výši 95 000 Kč. ČOI to v pátek oznámila v tiskové zprávě.

Inspektoři zkontrolovali 242 prodejců věnců, květinových vazeb a širokého sortimentu svíček, nedostatky zjistili u 121 z nich. Z regionů zjistila inspekce nejvíc porušení předpisů v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.

Informační povinnosti o výrobcích nesplnili prodávající v 65 případech. S cenou zakoupeného zboží nebyl spotřebitel seznámen při 13 kontrolách. „Zásady poctivosti prodeje nedodrželi prodávající při osmi kontrolních nákupech,“ uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

moiaza ( 18. listopadu 2016 11:02 )

Tento svět není o lásce, přátelství, pochopení. Naivní dramatikové si myslí, že zvítězí nějaká pravda, nebo láska. Kdepak, tvrdé lokty, hamižnost, kačení žaludky, prospěchářství, zlodějna,podvody, to je to, co vládne světem. Pokud budou existovat peníze, nikdy tomu nebude jinak. Vyjímku tvoří jen velmi chudé a zaostalé kmeny, kde jsou si všichni sobě rovní. Ovšem ti nevědí často ani jak peníze vypadají. A jsou šťastní. Nevědí, že existuji nějaké zvracené státy.

prycsnima ( 18. listopadu 2016 10:34 )

 No a pak nadávejte na vládu. Lidi!Vždyď vláda jsou taky lidé z vašeho okolí,a jaký je lid,tak takovou má vládu. Tak si nestěžujte. Vždyť většina lidí na světě je jenom hamižná. A nikdy se to nezmění. Je to halt boj 2 procent poctivých proti přesile bezcharakterních kreténů. V pořádku to bude až lidstvo vyhyne.

4747 ( 18. listopadu 2016 10:21 )

A to jsou ti poctiví živnostníci co se brání EET?????? Napařit takovou pokutu že už si ani neškrtnou ZLODĚJI ZASRANÍ!!

Zobrazit celou diskusi