Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Omylem odpojili elektřinu matce dvou dětí! Jako omluvu nabídl ČEZ hru Člověče, nezlob se!

Autor: Jitka Pecharová - 
23. října 2016
23:21

Nebyla na listině neplatičů a na odběr elektřiny měla řádnou smlouvu! Přesto energetici z ČEZ nečekaně odpojili od elektřiny domácnost matky dvou dětí, paní Petry (40) z Hradce Králové. Když žena žádala vysvětlení, vyšlo najevo, že odpojena byla neprávem.

Do nepříjemné situace se paní Petra dostala zřejmě kvůli pochybení některého pracovníka ČEZ nebo chybě v systému. Stalo se tak v polovině září, kdy přehlašovala odběr elektřiny z expřítele na sebe.

Žena při odpoledním návratu domů našla ve skříňce s jističi lístek od technika s oznámením, že demontoval elektroměr. Důvod tam uveden nebyl. Další šok čekal klientku poté, co zavolala na zákaznickou linku ČEZ a jela i přímo na pobočku.

Zjistila totiž, že není zapsaná v databázi odběratelů. Zřejmě proto ji odpojili. „Vedoucí v ČEZ mi řekl, že mu to je líto, že došlo k chybě kvůli systému, který má odstávku. Proč nejsem v databázi, jsem se ale nedozvěděla,“ tlumočila žena slova zástupce energetiků.

Když Petra zjistila, že o elektřinu přišla neprávem, čekala, že během chvíle dá ČEZ vše hned do pořádku. Ze společnosti ale odcházela se sdělením, že při standardním postupu řešení jejího případu by ji mohla mít zpátky za 28 dní a při nestandardním do týdne. „Byla jsem zoufalá, když jsem si představila, že budu s dětmi tak dlouho bez elektřiny,“ řekla Petra. Žena nakoupila prodlužovací kabely a se svolením souseda přes balkon čerpala elektřinu od něj.

Druhý den po odpojení Petře zástupce ČEZ telefonicky oznámil, že nakonec její případ dokázal vyřešit tak, že už odpoledne bude zase připojená. „K tomu mi řekl, že by mi jako omluvu chtěl nabídnout, abych se zastavila pro hru Člověče, nezlob se! To mi přišlo jako špatný humor. Moje představa o kompenzaci byla samozřejmě jiná,“ uzavřela Petra. Proto nyní zvažuje, že požádá o náhradu škody.

Zobrazit celou diskusi