Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Přelomový rozsudek: Senioři to „nandali“ šmejdům, firma musí vrátit peníze

Autor: všm - 
23. září 2016
19:52

Obvodní soud pro Prahu 7 vynesl v pátek přelomový rozsudek v kauze tzv. šmejdů. Týkal se firmy Bio Natural Medical, která seniorům pochybnými praktikami vnucovala na předváděcích akcích výrobky. Tomu se ale vzepřela 79letá Slávka Skopová. A soudce jí dal za pravdu. V pátek o tom informoval Český rozhlas Radiožurnál.

Paní Slávka Skopová (79) šla k soudu kvůli sporu se společností Bio Natural Medical. V březnu loňského roku se zúčastnila jejích předváděcích akcí v pražských Holešovicích, kde si zakoupila polarizační lampu a masážní přístroj. Za výrobky dala - po údajné slevě 120 tisíc korun – 40 tisíc. 

Druhý den si seniorka kup rozmyslela, zástupce podniku se jí ale vysmál do obličeje s tím, že svoje peníze už nikdy neuvidí. „Prostě byl na nás hrubej a ještě se nám vysmíval, že absolutně nemáme možnost vrátit zboží,“ popsala Skopová Radiožurnálu.

To se ale podnik pletl. Seniorka totiž vyrazila se svou stížností k soudu, který jí dal za pravdu. „Rozsudek je přelomový zejména v tom, že soud provedl důkazy, i ty co udělal sám, usoudil, že smlouva, kterou uzavřela paní Slávka, vůbec není platnou smlouvou. Řekl, že jednání žalované strany je natolik špatné a natolik v rozporu s dobrými mravy, že vůbec nemohlo zavázat účastníky k nějakým právům a povinnostem mezi nimi,“ uvedl dle Radiožurnálu právník Viktor Rossmann, který zastupuje paní Slávku a dalších 20 seniorů ve sporu s firmou. 

Společnost věc nijak neokomentovala a její zástupci se neúčastnili soudního jednání. Zároveň se ale neodvolali, nyní tak musí poškozeným seniorům vrátit peníze. Jde skoro o milion korun. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ad-ga ( 24. září 2016 07:25 )

Tolik roků se píše o šmejdech a důchodci tam stále lezou a kupují kraviny, Copak se nikdy nepoučí?

montyjack123 ( 23. září 2016 21:31 )

 No jo jenže na takový akce jezděj lidi z vesnic a městysú kde žadný kulturni akce nejsou.

Zobrazit celou diskusi