Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chtěli jet na hory, portál je okradl. Policie řeší více než stovku oznámení

Autor: ČTK, tmp - 
5. září 2016
13:57

Oddělení hospodářské kriminality policie v Semilech vyšetřuje slevový portál Slevy z hor. Podle policie o peníze připravil nejen klienty turistických zařízení, ale i jejich majitele a hoteliéry. Policisté už přijali více než stovku oznámení od nespokojených klientů, kteří zaplatili pobyt, ubytovatel však peníze nedostal. Policie případ vyšetřuje pro podezření z podvodu. Jak Blesk.cz zjistil, na portál si lidé stěžovali už před více než rokem.

„Zatím nezjištěný zástupce společnosti se sídlem v Praze nabízel na webovém portálu www.slevyzhor.cz zprostředkování pobytů v různých zařízeních na území Libereckého kraje. Až po příjezdu klienti zjistili, že i přesto, že požadovanou částku za pobyt zaplatili, úhrada do zařízení nedoputovala,“ řekla Suchánková. Policie už nechala podvodný portál zablokovat.

Na portál si už před více než rokem stěžovali lidé na internetových diskuzích. „Naprostá tragédie! Storno objednávky řeším už 4 měsíce, pokud reagují na e-mail, slibují, a nic se neděje, pokud zvednou telefon, slyším samé výmluvy. Nedoporučuji!,“ napsal například pan Martin. „Špatná zkušenost, v žádném případě nedoporučuji, žádná komunikace, telefon i e-mail bez odezvy. Storno neexistuje,“ uvedla paní Helena.

Koupili jste zájezd? Kontaktujte policii

Vzhledem k internetovému prodeji může být podle Suchánkové poškozených klientů víc, a po celé České republice. „Žádáme proto všechny, kteří se cítí být poškozeni, aby se obrátili na územní odbor Semily, oddělení hospodářské kriminality, které veškerá trestní oznámení centralizuje, dokumentuje a provádí šetření,“ řekla Suchánková.

Základní informace o možném podvodném jednání je možné posílat podle Suchánkové také na e-mail: sm.ohk@pcr.cz, případně je možné podat trestní oznámení na kterémkoliv policejním oddělení po celém Česku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi