Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Účtenka od obchodníka jako los do Babišovy loterie. Doprovodí elektronické tržby

Autor: ula - 
3. září 2016
13:10

Vzít si účtenku od obchodníka se vám příští rok může vyplatit. V první polovině příštího roku v Česku začne účtenková loterie, která doplní elektronickou evidenci tržeb (EET) z pera resortu Andreje Babiše (ANO). Stejná soutěž probíhala i v Chorvatsku a na Slovensku, kde výherce mohl získal 10 tisíc eur, tedy zhruba 270 tisíc korun. Informaci přinesly sobotní Lidové noviny, které Babišovi patří.

Pokud budete vyžadovat doklad o zaplacení zboží a služeb, pomůžete tím nejen úřadům v kontrole podnikatelů, ale budete moci i vyhrát určitou sumu peněz. Veškeré výdaje půjdou ze státního rozpočtu.

Vyhrát bude možné za jakoukoliv útratu, tedy i kdybyste utratili jednu korunu. Musíte ale chtít po obchodníkovi účtenku, kterou můžete odeslat do slosování.

Na Slovensku o loterii není zájem

Podobná loterie běží u našich sousedů od roku 2013. Ze začátku byl o slosování velký zájem, nyní opadá. Ze začátku posílali Slováci kolem deseti milionů účtenek měsíčně, dnes je to zhruba polovina. Čím větší počet dokladů, tím vyšší jackpot. Slovenská vláda podle LN přesto hodlá v loterii pokračovat.

Fáze zavádění EET:

Fáze EET Fáze EET | www.jaknaetrzby.cz

nebameto ( 7. prosince 2016 20:22 )

jsi až to práská dveřma

nebameto ( 7. prosince 2016 19:35 )

neba me to,chtělo by to vzít klacky a vyhnat to,stále se jen platí,za něco platí a stále platí,už nevědí jak na nás a tak EET a zase budeme platit a potom příjde někdo a udělá tunýlek,peníze budou fuč a zase příjde řada na obyčejné lidi a zase se něco najde,třeba daň z hlíny.

zednik ( 4. září 2016 11:40 )

Bonzák ??? Za to, že chci doklad na to , za co jsem utratil svoje řádně zdaněné peníze? Debile. Prostě na tebe došlo, tak si kup WC papír ať si neuspiníš kaliko.

zednik ( 4. září 2016 11:38 )

Právě jsi předvedl povahu a výrazy správného českého "podnikatele" . O závisti nemluv, protože jsi zlodějský panchart. Je to průhlednosti a kontrole.Na což ty , starý a nenažraný zloděj, nejsi prostě zvyklý

odol ( 4. září 2016 11:36 )

Kdo vyhrál? Konimrd?

Zobrazit celou diskusi