Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

O2 začne zákazníky odpojovat od internetu. Po vyčerpání už žádné zpomalení

O2 po vyčerpání dat internet úplně odpojí.
O2 po vyčerpání dat internet úplně odpojí.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK, ula - 
16. června 2016
17:25

Pokud jste zákazník společnosti O2 a stihnete „prosurfovat“ svoje data třeba za týden, máte smůlu. Společnost vám připojení už nezpomalí, ale rovnou vypne. Dodatečná data si zákazníci budou moci jen dokoupit, informoval ve čtvrtek server Lupa.cz.

Podobné opatření zavedl již loni T-Mobile u svých levnějších tarifů. Operátor zákazníkům s velkou spotřebou dat nabídne možnost automatické obnovy datového limitu, možnost přikoupení dat v rámci jednorázového balíčku a nebo si mohou nastavit jiný vhodnější datový tarif. Před vyčerpáním limitu bude operátor klienty varovat prostřednictvím SMS.

Operátor: Zákazníků, co překračují limit, je málo

„V posledních letech jsme investovali miliardy korun do rozvoje sítě LTE a soustředíme se na nabídku telefonů výhradně s podporou této technologie, aby zákaznická zkušenost byla co nejlepší. Při zpomalené rychlosti po vyčerpání základního objemu dat naopak připojení nefunguje spolehlivě, stránky se nenačítají správně. Zákazníci jsou pak nespokojení a obrací se na nás s tím, že jde o chybu sítě,“ řekla mluvčí Lucie Pecháčková.

Podle operátorů počet zákazníků, kteří překračují datové limity, není příliš velký a pohybuje se kolem čtyř procent.

Český telekomunikační úřad míní, že poté, co operátoři získali další frekvence v aukci kmitočtů, není nutné čerpání dat jakkoliv omezovat. Odhad průměrné spotřeby dat na jednu SIM kartu využívající datové služby byl v loňském roce v Česku 598 MB, například ve Finsku ale připadá na každou SIM kartu spotřebovaných dat v průměru desetinásobek.

maledivy2016 ( 17. června 2016 06:42 )

Hurá

maledivy2016 ( 17. června 2016 00:32 )

Ty jsi strašný dementní hovado, že každému nadavaš co, ty mrtvolo!

meverickx ( 16. června 2016 20:01 )

Už ten nezpomalený internet je na rozbití telefonu z totální frustrace ,.., Každá restaurace má krát rychlejší wifi

mistr_yoda ( 16. června 2016 19:55 )

Ke která společnosti pujdeš, ty debile?

ridic ( 16. června 2016 19:10 )

Tak mili zakaznici O2 prejdeme k jine firme, to uz neni mozne, jak zakazniky vykoristuji. Jedina odpoved je odchod k jine spolecnosti.

Zobrazit celou diskusi