Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena ze Zlína jela pro syna do školy s telefonem u ucha a 3,5 promile v dechu

Žena ze Zlína jela pro syna do školy s telefonem u ucha a 3,5 promile v dechu. (Ilustrační foto)
Žena ze Zlína jela pro syna do školy s telefonem u ucha a 3,5 promile v dechu. (Ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: dce - 
16. června 2016
18:20

Skutečný šok zažili strážníci městské policie ve Zlíně. Když zastavili řidičku, která za jízdy telefonovala, asi nečekali, že celá věc skončí mnohem těžším přestupkem. Žena seděla za volantem s třemi a půl promile v dechu, a to jela pro syna do školy!

Telefonování za volantem je zakázané už mnoho let, přesto to mnohé nezastavilo, aby řídili s telefonem u ucha. O tom městské policisty přesvědčila i žena (40) ze Zlína. V úterý odpoledne zastavili v Gahurově ulici právě řidičku, která telefonovala za jízdy.

„Žena jim sdělila, že si je vědoma toho, že se při jízdě nesmí držet v ruce telefon, ale jede vyzvednout syna do školy a potřebovala nutně zavolat právě jemu,“ uvedl mluvčí městské policie Pavel Janík.

Jenže to nebyl nejtěžší přestupek, kterého se žena dopustila! „Během komunikace s řidičkou strážníci pojali podezření, že je dotyčná pod vlivem alkoholu. Ta nejprve jakoukoliv konzumaci alkoholických nápojů odmítla, po chvíli připustila 2 dcl vína, ale výsledek orientačního vyšetření nakonec předčil veškerá očekávání. Analyzátor alkoholu v dechu totiž vykázal hodnotu 3,5 promile!“ doplnil mluvčí.

Celou věc předali k šetření státní policii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání