Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Unesená Tonča se vrací do života: Poprvé vyrazila do společnosti

Autor: ljš - 
4. dubna 2016
18:30

Už rok je zpátky doma a jenom září! Antonie Chrástecká (27), která spolu s Hanou Humpálovou (27) strávila dva roky v pákistánském zajetí, se loni v létě vrátila do práce v kladenském dobrovolnickém centru, kde pomáhá znevýhodněným dětem. Už se neschovává před světem, dokonce si vyrazila do společnosti a nechala se s kolegy vyfotit.

Pohublá bledá dívka v šátku z rok starých fotografií pořízených těsně po propuštění ze zajetí je pryč. Na snímcích z charitativního plesu, který Tonička pořádala spolu s kolegy ve prospěch Dobrovolnického centra Kladno, se usmívá krásná vysoká blondýnka v růžových šatech s jiskrou v oku.

Z fotek je patrné, že se na plese spolu s ostatními dobře bavila, sledovala vystoupení dětí, o které se centrum stará, klábosila s přáteli a pořád se usmívala. Trauma způsobené únosem je tak už zřejmě pryč.

V dobrovolnictví není Tonča žádný nováček. Už před únosem se starala o postiženou Michalku a účastnila se řady akcí. Po návratu ale byla přijata na pozici koordinátorky a má tak na starost všechny dobrovolníky pracující v centru. Připravuje jim školení, dává je dohromady s klienty apod.

Video Nové a mrazivé video s Hankou a Tončou, dívkami unesenými ozbrojenci v Pákistánu - /Archiv rodin Hanky a Tonči/
Video se připravuje ...

Hanka a Tonča byly uneseny 13. března 2013 v pákistánské provincii Balúčistán, když chtěly cestovat přes Írán do Indie. V zajetí islamistů strávily dlouhé dva roky. Propuštěny byly loni v březnu po dvouměsíčním vyjednávání turecké humanitární organizace, na kterou se údajně obrátily jejich rodiny.

Posléze se objevily informace o tom, že za ně česká vláda zaplatila 150 milionů korun, což potvrdil i prezident Miloš Zeman, který ale následně své prohlášení zlehčoval. V médiích se také objevily informace, že zatímco Tonče se návrat do předchozího života daří, Hanka prý dál vyznává islám, který přijala v zajetí.

Video První slova Hanky Humpálové a Tonči Chrástecké po jejich propuštění na svobodu - youtube.com/IHH
Video se připravuje ...

Únos, výkupné a nový život v Česku. Vše o případu Hanky a Tonči čtěte zde››

placenta ( 5. dubna 2016 12:20 )

ta je ale vysmátá sakra za 75 mega bych byl taky

mortyl ( 5. dubna 2016 09:46 )

 Žije si v krásném domečku v autíčku za milion si vozí zadek.A 150 mega jsme zaplatili mi co nemáme domeček ani fáro.A jen se nám směje.Nádhera

trhnisinadledvinkou ( 5. dubna 2016 09:30 )

jdi s tím do brusele, pako

kamil_sikovny ( 5. dubna 2016 09:02 )

 Pujcka az 8000 Kc zdarma! http://bit.ly/1MPnAuP http://bit.ly/1MPnAuP http://bit.ly/1MPnAuP

y1xcvbnm ( 5. dubna 2016 08:12 )

 Mě by zajímalo kolik zaplatili ti upláchnití uprchlíci do Německa za leteckou dopravu do Čech ! 25 letenek + pobyt a další náklady, vítání , ubytování apod........

Zobrazit celou diskusi