Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Česi nechtějí přestupovat v Bruselu ani Paříži. Hromadně kvůli teroru ruší letenky

Autor: tmp - 
23. března 2016
11:30

Češi teď mají strach z cestování a hned po zprávách o bruselském teroru začali hromadně rušit své už vystavené letenky. Pro Blesk.cz to uvedl ředitel jednoho z největších prodejců letenek v ČR Letuška.cz. A nerušili letenky pouze do Bruselu, ale i do Paříže, Dubaje nebo New Yorku.

„Bezprostředně po informování o bombových útocích v Bruselu došlo k hromadnému rušení vystavených letenek do Bruselu a Paříže,“ řekl Blesk.cz ředitel portálu Letuška.cz Josef Trejbal. „Jedná se o stovky kusů letenek. Vratky byly v plné výši bez poplatků,“ dodal ředitel. A panika se neomezila jen na letenky do míst postižených teroristickými útoky.

„V rámci této paniky byly rušeny i cesty do New Yorku nebo Dubaje. Druhý den je již situace klidná a prodej se dostává do normálu,“ řekl ředitel. Podle něj se celkově začalo měnit chování klientů už od počátků uprchlické krize.

„Zkracuje se doba mezi vystavením letenky a samotným odletem. Vybíráme si prostě později podle aktuálního bezpečnostního stavu v destinaci,“ dodal Trejbal.

Mnoho klientů, kteří poptávají letenky, také požaduje letět jinak než s přestupem v Bruselu. Podobná situace, i když v menším měřítku, je podle ředitele i s Paříží.

Čtěte také: Vše o teroristických útocích v Bruselu

Připomeňte si: Teroristické útoky v Paříži

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hamhal ( 23. března 2016 16:14 )

Má někdo informaci o nejnovějším povzbudivém a optimistickém prohlášení Makrely k Bruselu? Nějak mi schází její pohled.

pekaaaros ( 23. března 2016 12:13 )

Stovky miliónů lidí se omezuje kvůli pár džihádistům? Ano je to tak! A víte proč? Protože džihádisté mají svá práva! Nemůžete je zavřít za pouhé podezření. Musíte jim jasně dokázat, že plánují útok. Když máte jen 90 % podezření, tak je musíte pustit. Přesně jak v případě včerjších útoků. Co naplat, že pánové atentátníci byli minulej týden vyslýcháni? Co naplat, že byli podezřelí a z oken domů jim viseli vlajky IS? nevadí! Máme demokracii! Proč to neříct? Naše společnost je tak strašně zdegenerovaná, že my vlastně v zájmu demokracie a svobody likvidujeme demokracii a svobodu a vůbec si to nepřiznáváme. Junkere, Angelo, Karle!!! Blbnete nebo co?

Zobrazit celou diskusi