Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Renata vychovává sama trojčata: Přítel ji opustil, z alimentů neviděla ani korunu

Autor: Slávka Červená - 
21. prosince 2015
19:11

S nelehkým osudem se pere Renata Grebíková (29) z Uherskohradišťska. Když otěhotněla, partner ji opustil a nyní sama vychovává trojčata (23 měsíců). Dělají jí velkou radost, ale taky starost. „Tatínek“ jim dosud neposlal ani korunu.

Renata si našla přítele v Brně, kde pracovala. „Když jsem mu oznámila, že jsem těhotná, řekl, že platit nebude. Chtěl test otcovství, ale pak zmizel. Vše řeší soud. Podle něj žije v Anglii,“ konstatovala. Renata se v této situaci rozhodla pro interrupci. Při vyšetření ale ultrazvuk ukázal dvojčata. „Byl to šok. Zlomilo mě to. Volala jsem dvěma sestrám a mamce, jestli mně pomohou a smířila se s tím,“ usmívala se. To ještě netušila, že další ultrazvuk odhalí trojčata. Na svět přišly holčičky Rozárka a Marianka. Následoval je Martínek.

Renata se postavila k osudu čelem, ale nemá to jednoduché. Charita jí pomáhá s úklidem a prádlem. Coby chůva se o děti do října starala její sestra. „Platila ji Asociace dvojčat a vícerčat. Té už ale došly peníze, tak jsem teď na ně sama. Jsou zlatíčka, ale někdy mi jde opravdu hlava kolem,“ poznamenala. Zatím marně čeká na přidělení bytu. Žije ve 2+1 její mámy. Nejvíc ji tíží finanční situace. Uvítá jakoukoliv pomoc.

Jak se žije s trojčaty

Renata dostává:

  • Mateřskou 3600 Kč
  • Příspěvek na bydlení 3400 Kč
  • Hmotnou nouzi 4600 Kč
  • Na dítě 1500 Kč
  • Celkem 13 100 Kč

Hlavní výdaje

  • Byt 6000 Kč
  • Půjčka 1000Kč
  • Pleny 2000 Kč
  • Celkem 9 000 Kč

Ježíšek z Tesca

Přes všechny problémy budou mít letos děti bohatého Ježíška. Plný koš krásných hraček nadělilo trojčatům Tesco. „Již delší dobu se snažíme podporovat rodiny s malými dětmi na Uherskohradišťsku. Blesk nám prezentoval příběh, který nás zaujal. Dárky jsme chtěli maminku a děti podpořit v nelehké situaci a dopřát trojčátkům radost a krásné Vánoce,“ uvedl personální manažer společnosti v Uherském Hradišti David Šurmánek. „Nechtěla jsem tomu věřit. Bylo to velké překvapení, jsme moc vděční. Takové dárky bychom si absolutně nemohli dovolit,“ řekla Renata.

Pomozte trojčatům

„Finančně je to opravdu s dětmi náročné. Pomáhá nám mamka (65), ale nazbyt nemáme. Uvítám i starší oblečení na děti, protože na to nám nezbývá,“ posteskla si mamina.

Qwadry ( 15. listopadu 2017 11:34 )

Příběh jak vystřižený pro test otcovství se znaleckým posudkem, jež by dotyčného přiměl platit na své děti: http://www.generi-biotech.com/znalecke-testy-otcovstvi/ a www.p-test.cz

Le80 ( 23. prosince 2015 13:51 )

vy jste ubožák, který v životě nic nedokázal a tak se chodí ukájet sem, do nesmyslných debat, aby si dokázal, jaký je frajer. Proč bych s vámi měla o něčem debatovat ? Vy jste přesvědčený o své pravdě, a s tou nikdo nehne. Pravdě na základě jednoho článku v Blesku. Přeji Renči, aby se jí podobní blbové v životě vyhýbali.

Le80 ( 22. prosince 2015 22:20 )

spíš už není chuť debatovat

Le80 ( 22. prosince 2015 13:56 )

1 . informovanÁ a 2. nevím proč mi člověk vaší inteligence tyká a proč vám vůbec povolují zúčastnit se podobných debat.

Le80 ( 22. prosince 2015 09:11 )

Tak pánové, předpokládám, že jste oba pánové, protože žena matka, by tohle nenapsala. Žena, která si prošla tím, že zjistila ,že je těhotná a mohla spatřit ultrazvuk svého dítěte totiž přemýšlí trošku jinak než vy. Já například jsem taky nikdy nechtěla mít děti, suďte jak chcete, že jsem nebrala antikoncepci,ale když jsem zjistila, že jsem těhotná, byl to taky šok ale pak tak úžasná radost, že jsem v tu chvíli vůbec neřešila, jestli na to budu nebo nebudu mít. Prostě jsem si řekla, že se s životem poperu tak, abych to zvládla. A Renča to měla krát 3.Jen žena matka si může představit, co to je, zjistit, že čeká 3 děti a rozhodovat se, jestli je má zabít a žít s tím celý život, nebo je přivést na svět a snažit se o ně postarat co to půjde. Vy jako chlapi víte hov.o o tom, co se odehrává v hlavě a srdci těhotné ženy a to že se Renča rozhodla ,že si je nechá je její rozhodnutí a následky toho rozhodnutí si ponese celý život. Naštěstí má skvělou rodinu, která jí pomáhá jak se dá, dává do toho veškerý svůj čas, energii, sílu a v neposlední řadě i finance, ale jak už jsem jednou psala, uživit tři STEJNĚ staré děti, které po sobě nemůžou dědit oblečení, kočárek, postýlku, prostě nic, není vůbec jednoduché.A že tady poprosila o staré oblečení pro děti ?? Nebo že si postěžovala že to má těžkéé ? Proboha vždyť jsme jen lidi, když ji nechcete pomoct, tak ji nepomáhejte. Já ji znám, znám i její rodinu a oni to nakonec zvládnou, od takových jako jste vy nic nepotřebují a ti, kteří jakkoliv pomohli, těm patří velké poděkování. A Ještě bych chtěla říct panu nbcz že když ji ani její rodinu neznáte osobně, tak nemáte žádné právo odsuzovat její maminku a psát o ní něco tak špinivého. Já ji znám a místo sprostých a urážlivých slov by si zasloužila metál, za to čím si v životě prošla a co vše udělala, nejen pro rodinu. A ještě bych vám všem chtěla doporučit, než tady někoho odsoudíte, zkuste se líp seznámit z celou situací a nesoudit z několika článků v novinách.

Zobrazit celou diskusi