Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Osmiletá holčička přišla při požáru o celou rodinu: Má dojemné vánoční přání!

Autor: lm - 
11. prosince 2015
21:18

Osmiletá holčička přišla při ohromném požáru o celou rodinu. Safyre Terry sice přežila, ale utrpěla těžké popáleniny na 75 % těla. Ani po dvou letech nemá vyhráno a čekají ji další operace. Malá holčička ale neztrácí optimismus a k Vánocům má jen opravdu skromné přání.

Ještě před dvěma lety byla Safyre normální šťastná holčička žijící v milující rodině. Safyre žila v New Yorku s tatínkem Davidem (†32), tříletou sestřičkou Layah a bratry Michaelem (†2) a jedenáctiměsíčním Donavonem. Rodinou idylku ale zkazil neznámý žhář, který podpálil jejich dům.

Přivolaní hasiči už rodině nemohli příliš pomoci. Po uhašení plamenů našli jediného přeživšího. Tehdy pětiletá Safyre se krčila vedle svého mrtvého tatínka, který ji svým tělem chtěl ochránit před plameny. Zachránil jí život, ale dívenka i tak utrpěla popáleniny na 75 % procentech těla.

Safyre momentálně žije se svou tetou a její rodinou. Dívenka má za sebou více operací, než většina z nás a další ji čekají. „Má pořád problémy s ústy kvůli zjizvené tkáni. Další operace ji čeká 5. ledna,“ řekla její teta Liz, která se jí snaží zajistit co nejlepší možnou péči. Rodinný přítel proto založil online sbírku, která měla původně vynést v přepočtu necelých 400 tisíc korun, které měly Safyre posloužit na další zdravotní péči. Dobrodinci pro ni už ale vybrali skoro sedm milionů korun.

Malá Safyre má k Vánocům skromné přání. Před časem si koupila stromeček, do kterého se dávají vánoční přáníčka. Rodina jich ale během svátků dostane obvykle kolem deseti a stromeček se dá ověsit asi stovkou přáníček. Teta proto jménem Safyre poprosila, jestli by jí lidi nemohli poslat přáníčko, aby měla malá holčička radost. Vánoční přáníčka dobrodinci mají posílat na adresu: P.O. Box 6126 Schenectady, NY 12306, USA.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mirkazam ( 14. prosince 2015 07:56 )

lync...mám stejný názor !!!!

panbaron ( 12. prosince 2015 11:00 )

muze hrat v zombie filmu. Takze alespon 1 dobra zprava

lipno ( 12. prosince 2015 10:40 )

Právě ta je popálené, protože ji tam nechal otec, aby zmizel před policií

lipno ( 12. prosince 2015 10:37 )

Milenec určitě není bílej, proto něm nesmí psát, že jo Líbo

lync ( 12. prosince 2015 10:34 )

neskutečné neštěstí! Je opravdu nutné otvírat pod tímto případem diskusi? Vždy se najde nějaký idiot, který bude mít nepatřičný komentář. Lidi jsou zrůdy.

Zobrazit celou diskusi