Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brichta o koncertu s Ortelem: Polili nám kulturák kyselinou

Autor: Václav Lang - 
21. prosince 2015
14:40

Zpěvák Aleš Brichta tvrdí, že někdo polil kyselinou kulturní dům, kde má v pondělí vystoupit spolu s Tomášem Ortelem. Policie informaci nepotvrdila, majitel objektu jen částečně. Brichta i Ortel se ostře vymezují proti uprchlíkům.

„Někdo polil Barču a její okolí kyselinou valéřovou. Strašnej smrad. Už to vyšetřuje policie. Sluníčkářští teroristi se nám vybarvujou,“ napsal v pondělí na svůj Facebook Aleš Brichta, který v poslední době ostře vystupuje proti islámu a migrantům.

Někdo polil Barču a její okolí kyselinou valéřovou. Strašnej smrad. Už to vyšetřuje policie. Sluníčkářští teroristi se nám vybarvujou.

Zveřejnil(a) Ales Brichta dne 21. prosinec 2015

Víte, člověku přijdou směšné ty kecy o toleranci, když tihle lidé jsou schopni jen zákeřně útočit ze zálohy. Takovému...

Zveřejnil(a) Ales Brichta dne 21. prosinec 2015

V pondělí má v Kulturním domě barikádníků v pražských Strašnicích koncertovat spolu s Tomášem Ortelem, který se rovněž profiluje jako odpůrce muslimů a uprchlíků. 

Pražská policie ale Brichtovu informaci nepotvrdila. „Takovou informaci momentálně k dispozici nemám,“ reagoval pro Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Stejně se vyjádřil také zaměstnanec Kulturního domu barikádníků. „Nevím, jestli je to pravda, nicméně tady nějakej smrad je, víc vám k tomu neřeknu,“ prohlásil a dodal: „Prostě tady je smrad, ale co to bylo, to nevíme.“

Ortel uvedl pro Blesk.cz, že koncert se v pondělí i přes potíže uskuteční. „Máme informace, že byl klub v noci na dnešek potřísněn kyselinou, co vydává zápach. Po zásahu hasičů bylo oznámeno, že koncert může proběhnout, a tak se nic neruší a večer proběhne naše vystoupení dle plánu,“ řekl Ortel pro Blesk.cz. 

Takto zahrál Tomáš Ortel před Pražským hradem na nedávné demonstraci:

Video „Je*at Alláha, fuck off islám!“ Odpůrci uprchlíků prošli Prahou, příznivce umlčela policie. - Matěj Smlsal
Video se připravuje ...