„Tak jsem se příšerně na*ral. Přišlo mi, že mám doplatit sedmdesát dva tisíc na sociálku. Ku*va, to je víc než můj čistej příjem za půl roku! Nebudu platit cikánům na sociální dávky a chtějí sem nacpat další přivandrovalce, který máme živit? Hovno! Ať si je politici živěj ze svejch příjmů sami,“ uvedl rozčilený Aleš Brichta na svém facebookovém profilu.

Aleš Brichta se drsně rozjel na Facebooku.
Autor: Facebook.com

Podle rockera ale vina není na jeho straně. „Budu se s nimi dohadovat kvůli penále. Mám trvalý příkaz k úhradě, který mi pravidelně odcházel každý měsíc. Princip je takový, že oni prohlásili, že jim variabilní symbol jako moje rodný číslo nic neříká, že se to musí posílat pod jiným kódem. A poslali mi to zpátky,. Domluvil jsem se , že vyplním papíry a zašlu jim to znovu pod novým variabilním symbolem. Jenže mi k tomu teď poslali i penále. A já jim nebudu platit za něco, co jsem jim vlastně pravidelně posílal a to tam měli. Mám k tomu i doklad z výpisu z účtu. Pokud jim to nepošlete pod rodným číslem a ne pod variabilním číslem tak platbu prostě nepříjmou," vysvětlil rocker. 

"Mě to tam takhle docházelo přes rok. S tím mi přišlo, že zálohy by měli být na sociálku 4500 tisíce, což je opravdu blbost. Nemám ani takový příjmy, to by byla polovinu mýho čistýho měsíčního Jsem kvůli tomu teď příšerně naštvaný,“ svěřil se rocker, který je zklamaný a rozčilený z přístupu českých úřadů, které se k němu postavily zády, i když se snažil problém řádně vyřešit.

Fotogalerie
5 fotografií