Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vedoucí kuchyně z Mírova falšoval faktury: Před očima vězňů ho odvedli v řetězech

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: haj - 
5. prosince 2015
14:07

Staral se o zásobování největší a nejstřeženější věznice, teď nejspíš sám poputuje do vězení. Provianťák, který pracoval v Mírově na Šumpersku, je podezřelý z podvodu při dodávkách masa. Minulý týden si pro něj přímo na pracoviště přišli vyšetřovatelé Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) a odvedli ho v poutech.

Pro vězně i dozorce se zřejmě jednalo jen o zajímavé zpestření dne, ale šéfa zásobování asi úsměv brzo přešel. „Přišli lidi z generální inspekce a kordonem odvedli v řetězech přímo před očima vězňů hlavního provianťáka, tedy vedoucího kuchyně,“ popsal akci GIBS zdroj deníku Právo.

Dle Práva zatčený civilní zaměstnanec Vězeňské služby ČR podváděl při dodávkách masa. Provianťák údajně nadhodnocoval faktury za maso a řezníkovi, jenž věznici zásoboval, nechal údajně proplácet faktury za zboží, které dodával v menším množství či vůbec.

„Od 23. listopadu vede GIBS trestní stíhání dvou osob, z nichž jedna je tzv. civilní zaměstnanec Věznice Mírov a druhá bez vazeb na jmenovanou věznici. Trestný čin podvodu spočíval ve vylákávání plateb za zboží věznici skutečně nedodané, a to po dobu přesahující rok,“ řekl v pátek Právu dozorující žalobce Jakub Grmela.

Na podvod přišli prý sami zaměstnanci Mírova v rámci kontroly. Dvojice svým počínáním způsobila škodu, kterou vězeňská služba zatím odhaduje na statisíce korun. Řezník i šéf zásobování jsou stíháni na svobodě a hrozí jim trest dva roky až osm let ve vězení.

 

 

 

 

 

 

 

 

rumungro ( 6. prosince 2015 02:56 )

Že NOVÁ DOBA?Kdepak,kriminál byl vždycky státem ve státě,a přitom obvykle rodiným podnikem.viz opět O.n O.

rumungro ( 6. prosince 2015 02:40 )

Nymlich to stejny v Ostrově nad O.Jenže kterej mukl z kuchyně napráská civila,tak ten už se v krimu na práci nikdy a nikde nechytí.A za B se může rozloučit s půlkou,protože mu ji bachaři překazí kázeňským trestem...,třeba za málo napnutou dekou na postely.

majojo ( 5. prosince 2015 15:18 )

 Autor zřejmě zůstal informačně ve středověku - již od poloviny 19. století opravdu neodvádějí věžn+ v řetězech. Možná měl na mysli želízka, ale zrovna si po probdělé noci nevzpomněl na ten pravý výraz.

Zobrazit celou diskusi