Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Celá rodinka za mřížemi: Matce i otčímovi odklízeče těla Petry hrozí vězení

Autor: ljš - 
2. prosince 2015
14:49

Už dva roky sedí v kriminále za to, že pomáhal při vraždě patnáctileté Petry z Dudína na Jihlavsku. Jakub Doležal ale není zdaleka jediný z rodiny, kdo má problémy se zákonem.

Doležalova matka Dana má v současné době na krku hned dvě žaloby – tři roky jí hrozí jak za křivé obvinění, tak za ohrožení mravní výchovy mládeže. V obou případech je namočený její druh, Doležalův otčím, Pavel Okapal.

Toho Doležalová obvinila z domácího násilí a pohlavního zneužívání. Za to mu hrozilo až osm let vězení, žena ale u soudu svoje svědectví stáhla. S tím se ale soudce nespokojil a došel k závěru, že se v tom případě dopustila křivého obvinění. Okapal byl přesto odsouzen k dvouleté podmínce za to, že na Jakuba Doležala, který se snažil bránit svou matku, vytáhl sekeru. Nakonec ale agresor skončil stejně za mřížemi, protože porušil nařízení soudu, že v podmínce nebude pít.

Doležalová i Okapal pak stanou u soudu kvůli ohrožení mravní výchovy dvou nezletilých dětí. Podle Jihlavského deníku je vychovávali v otřesných podmínkách v zahradní chatě. Tam spali všichni společně na jedné špinavé matraci, bez vody a elektřiny. Děti se koupaly jen jednou týdně u tety, zato často s rodiči popíjely alkohol a kouřily.

Sám Doležal vyfasoval za svůj podíl na vraždě patnáctileté Petry čtyři roky. Není ale vyloučeno, že se už brzy dostane na svobodu, protože požádal o podmínečné propuštění v polovině trestu.

majojo ( 2. prosince 2015 18:43 )

Hele, že ty jsi nikdy neviděl/a/<~> ? Máš tam totiž hrubku.

majojo ( 2. prosince 2015 18:40 )

Tak proti synkovi jsou rodiče pouzí příštipkáři. Ale ráce je to stejná.

pavel215-evzen-02 ( 2. prosince 2015 18:39 )

Pravda láska zvítězí!

naidka ( 2. prosince 2015 17:46 )

Omyl, hejkale, ta tvoje grafika je můj klonátor.

juuuhele ( 2. prosince 2015 17:21 )

Tahle rodina volila pan kníže, psali to sami na FB. Na komunisty nadávali jak špačkové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání