Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Průzkum: Nejlepší nemocnice je v Českých Budějovicích. Bodovala i Praha a Brno

Nemocnice České Budějovice se stala nejlepší nemocnicí v zemi podle každoročního hodnocení mezi zaměstnanci i pacienty.
Nemocnice České Budějovice se stala nejlepší nemocnicí v zemi podle každoročního hodnocení mezi zaměstnanci i pacienty.  (Autor: web nemocnice)
Autor: ČTK, kle - 
25. listopadu 2015
14:50

Nemocnice České Budějovice je nejlepší nemocnicí v zemi podle průzkumu, který letos už podesáté uspořádala organizace HealthCare Institute mezi pacienty a personálem. Loni a předloni zvítězila nemocnice Podlesí v Třinci. Základní výsledky průzkumu mezi 156 českými a moravskými nemocnicemi zveřejnily ve středu Hospodářské noviny (HN).

Nemocnice České Budějovice se stala absolutním vítězem letošního průzkumu. V něm hodnotili jak pacienti, tak zaměstnanci ve dvou kategoriích – fakultní a nefakultní zařízení.

V kategorii fakultních nemocnic vyhrála podle pacientů i podle zaměstnanců Ústřední vojenská nemocnice v Praze. Pacienti vysoce hodnotili také pražské fakultní nemocnice Motol a Královské Vinohrady.

Z nefakultních zařízení nejvíce ocenili soukromou chirurgickou kliniku SurGal Clinic v Brně, dále zařízení Swiss Med Clinic v Plané na Tachovsku a třineckou nemocnici Podlesí.

Zaměstnanci na druhé místo zařadili Fakultní nemocnici v Hradci Králové, v kategorii nefakultních nemocnic v jejich hodnocení vyhrála Nemocnice Prachatice. Bodovala i Bílovecká nemocnice a Oblastní nemocnice Trutnov.

Vítězná Nemocnice České Budějovice je akciovou společností, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj. K dispozici má přes 1450 lůžek a patří mezi největší zdravotnická zařízení v České republice.

Nemocnice poskytuje základní i specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech. Ročně je v ní hospitalizováno okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři tam provedou více než 30 tisíc operačních zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. V českobudějovické nemocnici pracuje zhruba 2500 zaměstnanců.

Pacienti v průzkumu hodnotili několik oblastí – jak srozumitelně nemocnice pacientům vysvětluje navržený léčebný postup, jak personál respektuje důstojnost a intimitu pacienta, jak účinně reaguje na jeho bolest nebo jak kvalitní je nemocniční strava.

Zaměstnanci zase mohli vyjádřit celkovou spokojenost se zaměstnavatelem, zda vyslyší jejich názor a informuje je o novinkách na pracovišti nebo jestli jsou k nim nadřízení i kolegové vstřícní.

ruudazvostravy ( 25. listopadu 2015 18:06 )

Beskonkurenční špytál je práglofská Homolka,tam maj chyrurgyjy kombynovanou rounou s patológyjej,abi s tím nemusely dělat dlouhí štráfi.

Zobrazit celou diskusi