Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

UFO drží Lufthansu na zemi. Aerolinka ruší i lety mezi Prahou a Frankfurtem

Stávka personálu letecké společnosti Lufthansa pokračuje. Rušeny jsou i lety mezi Prahou a Frankfurtem. (Ilustrační foto)
Stávka personálu letecké společnosti Lufthansa pokračuje. Rušeny jsou i lety mezi Prahou a Frankfurtem. (Ilustrační foto)  (Autor: ČTK, Reuters)
Autor: ČTK - 
12. listopadu 2015
07:17

Stevardi a letušky největších německých aerolinek Lufthansa budou pokračovat ve stávce za zlepšení pracovních a mzdových podmínek. Společnost kvůli jejich protestní akci zrušila 933 čtvrtečních letů, jsou mezi nimi i spojení mezi Prahou a německými městy. Podle odhadů zrušení těchto letů postihne přes sto tisíc lidí.

Lufthansa ruší mezikontinentální spoje i lety na střední vzdálenost. Mimo jiné společnost odvolala všechny lety mezi Prahou a Frankfurtem nad Mohanem a jeden zpáteční let mezi Prahou a Mnichovem. V případě spojení s Mnichovem jde o let s příletem do Prahy ve 12:20 a s odletem ve 13:00.

Odborový svaz UFO se pře s vedením Lufthansy mimo jiné o penzijní program, který společnost stevardům a letuškám poskytuje. Aerolinky nabízejí odborářům jednání přes prostředníka, na kterém by se měly vyjasnit sporné body a najít kompromis. V předchozích dnech vedení Lufthansy neuspělo u německých soudů, kde se snažilo označit stávku za nelegální a docílit jejího zrušení.

asijo ( 12. listopadu 2015 10:30 )

Propustit a nahradit novými,učitě se najdou.

ammy66 ( 12. listopadu 2015 09:47 )

Přesně tak, manžel pracovně létá dosti často do Frankfurtu a zrovna dnes letí s jinou společností.

Zobrazit celou diskusi