Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čínská policie v Sin-ťiangu: Zastřelila tři údajné teroristy

Strážník neopatrnou manipulací zranil tři své kolegy.
 (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
14. července 2015
07:05

Čínská policie při pondělním zásahu proti údajným teroristům v Ujgurské autonomní oblasti Sin-ťiang zastřelila tři lidi. Informovala o tom dnes s odvoláním na čínská státní média agentura Reuters.

Policie prý chtěla ve městě Šen-jang obsadit dům, kde se skrývaly čtyři osoby ozbrojené noži podezřelé z terorismu. Na varování údajně ozbrojenci nereagovali, a tak policie použila zbraně. Podle zpráv místních médií policisté v domě zadrželi tři děti. 

Napětí v oblasti Sin-ťiang, kde se střetávají menšinoví Ujgurové s většinovým etnikem Chanů, v posledních letech opakovaně přerůstá v krveprolití. Ujgurové jsou převážně muslimové a Peking útoky v Sin-ťiangu připisuje muslimským „teroristům“. Exilové ujgurské skupiny a aktivisté bojující za lidská práva uvádějí, že hlavní příčinou nepokojů je čínská represivní politika a snaha Pekingu omezit islám a potlačit ujgurskou kulturu. 

kung-fu-jane ( 14. července 2015 07:53 )

Zvláštní .... , v Americe ať se policajt trefí do jakéhokoliv černocha, tak "zastřelil teroristu". V Číně policajt zastřelí muslimy a hned to jsou jen "údajní" teroristé.

Zobrazit celou diskusi