Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kdo je drogový boss, kterému prodávají luxusní auta? Milionář a obchodník s chemií

Autor: Daniela Soukalová - 
9. července 2015
13:36

Luxusní auta, která jsou k mání za minimální ceny, patřila drogovému králi Václavu Dvořákovi. Policie mu je zabavila, protože je nakoupil za peníze vydělané na drogách. Už to prozrazuje, že to nebyl žádný troškař. Policisté ho zatkli v rámci operace Jitka, a to ve chvíli, kdy měl materiál na výrobu drog za miliardy.

 

Majitel luxusních aut, která stát co nevidět prodá, je v pořádném průšvihu. Je to skoro rok, co u Václava Dvořáka policie našla tolik chemikálií, že by z nich mohl vyrobit až tři a půl tuny metamfetaminu. To je tolik drog, že by se daly prodat za 2,5 miliardy. Dvořák je obviněný z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Podle obvinění měl prát špinavé peníze – tedy legalizovat výnos z trestné činnosti. Právě kvůli tomuto obvinění státní zastupitelství v Ústí nad Labem rozhodlo o prodeji jeho luxusního vozového parku.

Skutečnost, že mu jeho obchodování nejspíš vynášelo pořádný balík peněz, potvrzují i auta drahých značek. Jsou mezi nimi dva Hummery, dva Mercedesy a Ferrari. „Mohu vám potvrdit, že tato auta souvisí s tímto případem,“ uvedla mluvčí krajského soudu v Ústí nad Labem Marcela Trejbalová.

Koncem loňského července zadrželi Dvořáka detektivové Národní protidrogové centrály v rámci tajné operace s krycím názvem Jitka. Poprvé v historii policie zadokumentovala tak rozsáhlé nelegální nakládání prodejce s jinak neregulovatelnými chemickými látkami. Policie našla 4,1 tuny jodu a 2,4 tuny červeného fosforu.
Majitel luxusního vozového parku je obviněný z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami Majitel luxusního vozového parku je obviněný z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami | Policie ČR
Jedenačtyřicetiletý dealer měl podle policie tyto chemikálie nakupovat v Česku i zahraničí. Pomocí svého obchodu s chemickými potřebami v Praze je prodával dealerům a výrobcům drog v Chomutově a Chebu. Hrozí mu až 12 let ve vězení.

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

1917 ( 10. července 2015 10:57 )

Prý mu hrozí až 12 let vězení. To je výsměch všem poctivým lidem. A na půlku ho pustí za dobré chování ve fešáckém podplaceném luxusním vězeňském hotýlku. Jako Dvořáka. A vůbec by mě nepřekvapovalo kdyby to byl sponzor ODS!! Děs, děs, děs !!!!!!

moiaza ( 9. července 2015 16:45 )

Drogový boss v drogovém ráji. To by měl Václav krátká nohavice radost.

mi1sa ( 9. července 2015 14:29 )

Bojím se prodávat igelitové sáčky.Dealeři by do nich mohli balit drogy.

Zobrazit celou diskusi