Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vztah s muslimem stáhl Češku na dno: Nepřešla na islám, sebral jí syna

Rodina hledá chlapečka, kterého jí odvedl přítel z Albánie
Rodina hledá chlapečka, kterého jí odvedl přítel z Albánie  (Autor: čtenáři Blesku)
Autor: Andrea Ulagová - 
15. června 2015
16:23

Děsivé příběhy žen, které poblouznil muslim, nemusejí začínat jen na dovolené. Na výzvu Blesku zareagovala čtenářka, jejíž rodinu dostal vztah s cizincem až na dno. Svůj příběh popisuje babička, která už déle než rok marně hledá svého vnoučka...

„Moje dcera se ještě na škole seznámila s Albáncem a velmi se do něj  zamilovala,“ začíná Češka, jejíž rodina žije už dlouhá léta ve Francii. „Všechno vypadalo ideálně, byl hodný, milý, pozorný, ale jak Francouzi říkají ,sans papiers', tedy bez povolení k pobytu a bez nároku na práci a zdravotní pojištění.“

Půl roku po seznámení mladá žena otěhotněla. Její přítel žil s celou svou rodinou, která čítá otce, matku a čtyři bratry s jejich manželkami, v jednom bytě. Jenže nastávající maminka odmítla přijmout islám, přestěhovat se do jejich společného bytu a také si otce svého dítěte vzít. Mezitím se narodil malý chlapeček.

Porodila syna, pak začal teror

„Začal moji dceru bít a znásilňovat,“ popisuje matka počínání mladého Albánce. „Pak zjistil, že nemá francouzské občanství, tak jí sebral syna a s rodinou se odstěhoval. Už rok jsem svého vnuka neviděla a nemáme tušení, kde je.“

Česká rodina po zmizení dítěte kontaktovala tamní sociální úřad, ten je poslal na policii. Tam přijali pouze oznámení o domácím násilí a znásilnění, oznámení o únosu dítěte prý přijmout nechtěli.

„On je otec dítěte, má na něj stejné právo jako matka, a dokud se nevyřeší soudní cestou svěření do péče jednoho nebo druhého rodiče, jsme bezmocní,“ vysvětluje bezvýchodnou situaci žena. České úřady nekontaktovali, podle nich by měly ještě menší možnosti, než úřady francouzské. „Jediná naděje je to, že otec dítěte si nemůže zažádat o péči, nemá totiž doklady, kdyby ho chytili, tak ho rovnou vyhostí,“ dodává babička ztraceného chlapečka.

Syna ti vrátím, jen když přijmeš islám!

Čas od času se prý bývalý přítel její dcery ozve z francouzského telefonního čísla, které pravidelně mění. Požadavky má stále stejné. Matka uvidí svého syna, až si ho vezme oficiálně na úřadě a přijme islám. Mladá žena to odmítá.

Čtenářka má vzkaz pro ženy, které si hodlají vzít cizince: „Nepřijímejte islám, dáte tím mužům veškerou vládu nad vámi. Zůstaňte věrné svým přesvědčením, pokud vás muž opravdu miluje, najdete kompromis. Zde ve Francii se setkáváme s muslimy denně, známe manželství, kdy muž vyznává islám, a jsou to šťastná manželství. Jenže jsou to ti, co se ve Francii již narodili, přestěhovali se sem jejich rodiče a jsou vychováváni ve dvou kulturách současně. Jenže na ty, co se seznamují jen za účelem sňatku, by si ženy měly dát pozor. A hlavně by si je neměly brát a mít s nimi děti,“ ukončuje svou zpověď žena a dál doufá, že se se svým vnukem již brzy shledá.

Znáte ve svém okolí někoho, kdo se stal obětí dovolenkového sňatkového podvodníka? Nebo snad jinoch z exotického ráje zlomil srdce přímo vám a chtěla byste varovat ostatní dámy, aby nedělaly stejnou chybu a poslechly rozum místo srdce? Ozvěte se do redakce na tip@blesk.cz nebo na telefon 724 014 586.