Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Záhada nejtajemnějšího komplexu Česka odhalena? Takhle se bude bydlet v Ptyči!

Autor: Vera Renovica - 
11. června 2015
05:00

Atomový kryt za miliardu. Tak se dřív mluvilo o tajemném komplexu v Ptyči. V poslední době se z toho ale klube něco jiného: například místo, kam si mohou chodit odpočinout boháči. Jen se podívejte na ty návrhy...

Firma Double Square Group (DSG), která financuje stavbu Park Berne v Ptyči na Plzeňsku, totiž už nyní prodává domy zarostlé trávou.

Na první pohled připomínají hobití přístřešky z Tolkienova Pána prstenů. Jeden z těchto dvoupodlažních domků o 240 m² přijde podle informací Blesku zhruba na 10 milionů korun, se základním interiérem pak na 15 milionů.

V případě luxusnějších přání ani nechceme tipovat. Jen víme, že na to by hobiti fakt neměli... Zatím jdou do prodeje dva dvoupodlažní domy, které by měly být roku 2017 připraveny k nastěhování. Celkem jich bude nakonec na tři desítky. „Předběžný zájem potvrdilo několik zájemců,“ řekl Blesku mluvčí DSG Ondřej Drábek.

K ceně se ale nechtěl vyjadřovat. I tak je evidentní, že objekt, který fascinuje místní, bude přitahovat smetánku: Kde jinde najdou kousek od chráněné krajinné oblasti luxusní bydlení, depozitář na drahá auta a umění, jízdárnu, restauraci, kongresové centrum a heliport?

Pořád ale není všechno jasné. Třeba jak to, že se v lokalitě už rok zdánlivě nic neděje. I nyní v sezoně je tam klid. Nasvědčují tomu snímky, které pořídil Blesk.

„Zdání klame. V současnosti probíhá výběr dodavatele pro horní stavby,“ řekl Blesku Drábek a jako další důvod uvedl například byrokracii či přípravy na rozšíření místní komunikace.

Nadzemní část objektu, který financuje firma exmanželky miliardáře Pavla Tykače Daniely Kuchtové, by podle něho mohla být hotová za dva roky a neměla by stát víc než 1,3 miliardy korun. Maximálně 13 miliard korun by měl ve finále stát celý projekt.

inae3815 ( 11. června 2015 20:16 )

Ti státní úředníci, kteří toto povolili stavět v CHKO ať se brzy smaží v pekle kriplové. Jsme země zaprodanců, kteří si neváží přírody, kterou zde máme. Další příklad, jak se dá za peníze koupit cokoli.

treskyplesky1 ( 11. června 2015 13:51 )

Měl to Husák vymakaný, ale mohl to vystavět vedle temelína, aby nekurwil víc krajiny.

baronessa ( 11. června 2015 12:46 )

 Budou aspoň pěkně pohromadě, mezi svými. Všichni ti poctiví lidé, kteří si po těžké dřině potřebují odpočinout od zlého světa....jinak je to jako bydlení někde na Marsu, pěkně děkuju, ani zadarmo!!

y.susenka ( 11. června 2015 12:04 )

verka1 ( 11. června 2015 12:00 )

hezký

Zobrazit celou diskusi