Luxusní sedmipodlažní komplex ve městě Clearwater otevřel své brány v listopadu 2013 – avšak jen pro zasvěcené, veřejnosti je vstup zakázán! Teď ale vůbec poprvé můžeme vidět, jak to vypadá uvnitř. A zrak z toho přechází! Okázalé haly i jednotlivé místnosti jsou vybaveny špičkovým vybavením, nejmodernější technikou a nechybí ani umělecká díla či několik metrů vysoké stříbrné sochy.

Stavba chrámu trvala patnáct let a už na první pohled je jasné, že se na jeho výstavbě nešetřilo. Většinu financí prý scientologická církev, která patří k nejbohatším na světě, získala ze sponzorských darů. I díky nim postavili nejvyšší budovu ve městě, ve které se z obyčejných lidí stávají vyšší bytosti. Stoupenci církve tam totiž trénují své »superschopnosti« – jednou z nich je např. smysl pro gravitaci na antigravitačním simulátoru, tzv. gyroskopu, či trénink smyslů u »zdi pachů«.

Co vše tu je?
● impozantní lobby
● na 900 apartmánů
● 3 restaurace
● infocentrum
(s cca 600 filmy
o scientologii)
● zahradní pavilon
● taneční sál, bazén
● kaple
● učebny s kapacitou
1000 studentů
● v 6. patře je běžecký
ovál
● horní věže pro ty
nejvěrnější (=nejštědřejší)
stoupence

Štědří mecenáši z řad herců
Jméno Ročně dává
Tom Cruise (53)* 196,8 mil. John Travolta (61)** 66,7 mil. Kelly Preston (53)** 35,7 mil. Kirstie Alley (64)*** 14,8 mil. Priscilla Presley (70) 32,5 mil. *Patří k nejvyšším představitelům celé církve.
**K víře se manželé uchýlili po smrti syna (†16).
***Pomohli jí zbavit se drogové závislosti.

Fotogalerie
9 fotografií