Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Obrovský strach aerolinek v USA: Během dne pětkrát nahlášena bomba v letadle

Celkem pět hrozeb bombovým útokem v letadlech v USA. (Ilustrační foto)
Celkem pět hrozeb bombovým útokem v letadlech v USA. (Ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
2. června 2015
21:07

Celkem pět hrozeb bombovým útokem narušilo v úterý provoz různých leteckých společností ve Spojených státech na vnitrostátních i mezinárodních linkách. Policie podle agentury Reuters letadla po přistání prohledala, avšak žádnou výbušninu nenalezla.

Po přistání ve Filadelfii měli policejní pyrotechnici napilno v letadle společnosti U. S. Airways s 88 cestujícími na palubě. Podobný zásah čekal na překvapené pasažéry letu United Airlines do Chicaga, Delta Airlines do Atlanty a společnosti Volaris z Portlandu do mexické Guadalajary. Ze všech letadel byli podle televizní stanice CNN po příletu evakuováni cestující a následně byly stroje prohledány, vždy bez výsledku.

Pátá hrozba se týkala letadla společnosti Korean Air mířícího do San Franciska, které však podle televize NBC dosud nepřistálo.

Neobvykle velký počet hrozeb přišel den poté, co americký ministr vnitřní bezpečnosti Jeh Johnson oznámil plán na zlepšení bezpečnostních kontrol na letištích. Nedávné prověrky totiž ukázaly, že ostraha letišť v 95 procentech případů neodhalila cvičné výbušniny a zbraně, které se agenti snažili na palubu pronést.

 

 

Zobrazit celou diskusi