Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V ubytovně v Šumperku je bomba, nahlásil anonym

Anonym v neděli krátce před 13:00 nahlásil uložení bomby v ubytovně v Šumperku, ze které policie musela evakuovat zhruba tři desítky lidí. (Ilustrační foto)
Anonym v neděli krátce před 13:00 nahlásil uložení bomby v ubytovně v Šumperku, ze které policie musela evakuovat zhruba tři desítky lidí. (Ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk - Petr Švihák (Akademie žurnalistiky))
Autor: ČTK - 
24. května 2015
15:45

Anonym v neděli krátce před 13:00 nahlásil uložení bomby v ubytovně v Šumperku, ze které policie musela evakuovat zhruba tři desítky lidí. Budovu ubytovny prohledal policejní specialista, ale žádný nástražný výbušný systém nenašel.

Za šíření poplašné zprávy hrozí autorovi telefonátu až tříleté vězení, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Tereza Neubauerová. „Před 13:00 bylo na linku 158 anonymem oznámeno, že na jedné z ubytoven se nachází bomba. Policisté na místě evakuovali zhruba 25 až 30 osob," uvedla Neubauerová.

„Na místo byl povolán psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání nástražných systémů,“ dodala. Žádnou výbušninu ale neobjevil.

Lidé se po zhruba třech hodinách mohli vrátit zpět. „Šumperští policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy,“ dodala mluvčí.

 

 

zlymikes ( 24. května 2015 16:04 )

Uklidili 25 až 30 lidí. No to je zpráva jako noha. Že by poliši požili a nedobře nepošítali?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání