Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Doma měli tak zakouřeno, že jim sebrali dítě a dali ho k adopci: Jak by to asi dopadlo v Česku?

Doma měli tak zakouřeno, že jim odebrali dítě a dali ho k adopci.
Doma měli tak zakouřeno, že jim odebrali dítě a dali ho k adopci.  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
1. června 2015
21:26

Poměrně průkopnický zákrok provedla sociálka ve Velké Británii. Odebrala dvouletého chlapce rodičům, kolem kterých se doslova vznášel mrak cigaretového kouře. Dítě nějakou dobu dokonce trpělo zdravotními problémy, teď ho čeká adopce.

Sociálka ve Velké Británii odebrala dvouletého chlapce rodičům z bytu tak zakouřeného, že dítě mohlo jen stěží dýchat. Pracovnice navrhla dokonce adopci a prohlásila, že v životě nebyla v tak zakouřeném domě.

Dvouletý chlapec musel dokonce už používat inhalátor! Soudkyně návrhu na adopci vyhověla poté, co si vyslechla několik desítek stížností na rodinu a prostředí, ve kterém dítě vychovávají. Podle sociální pracovnice byl kolem otce a malého synka doslova mrak kouře!

Soudkyně o adopci rozhodla také kvůli tomu, že oba rodiče v současné době nejsou schopni přizpůsobit podmínky výchově dítěte. Nebyl to ale jenom cigaretový kouř, po bytě se údajně válely i odpadky a hygienické podmínky byly celkově nevyhovující.

„Rodiče mě ani písemně, ani osobně nijak nepřesvědčili, že chápou vážnost situace a budou se snažit, aby v budoucnu k těmto problémům nedocházelo,“ dodala soudkyně. Oba rodiče ale tvrdí, že v domě nekouřili, ačkoliv otec odsouhlasil, že v pokojích byl hustý kouř.

Případů odebírání dětí z rodin se v poslední době množí víc a víc. V Česku je nejznámější kauza bratrů Michalákových, které české matce odebrala norská sociálka z dosud nevyjasněných důvodů. Eva Michaláková, matka dvou chlapců, je velmi zoufalá – norské úřady ji šikanují, zakazují jí se s dětmi stýkat – vídá je jen velmi zřídka. Chlapci mají teď navíc také jít k adopci – a to do rukou norských rodin!

Otázkou je, zda by mohlo být dítě v Česku také odebráno kvůli zakouřenému prostředí. Prošlo by něco podobného v zemi, kde děti často tráví volný čas s rodiči po hospodách?

aronak ( 1. června 2015 22:25 )

Občas se podívám na pořady typu: Máte doma uklizeno nebo Po krk v odpadcích. Tam teprve člověk vidí, kam až jde klesnout. A v tomto bordelu (a to je slabý výraz) žijí někdy i děti.

ruudazvostravy ( 1. června 2015 22:01 )

Nojó,vo ho*uno de.Ale ten přyčmoudlej Aleksandr Gýňa (je to mymochodem pjekná svy*ňa),co napr*dcal těch pjet panchartů je skrátka mymo dyskůzy,abi s toho prej nebil zas ten voblýbenej rasyzmus.

Zobrazit celou diskusi