Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Cigarety mluví! Varují před kouřením: Zabere to na kuřáky?

(ilustrační foto) Cigarety mluví!
(ilustrační foto) Cigarety mluví!  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, zrk - 
28. února 2015
09:23

Nejnovější vynález. Mladík v Dubaji vymyslel mluvící cigarety. Při každém otevření vás upozorní, že nemáte kouřit. Rozmyslí si to tak někdo? Pomůže to kuřákům přestat?

Mladík původem z Indie žijící v Dubaji vymyslel speciální cigarety. Jejich krabička na vás mluví. Zvuková zpráva kuřáky varuje, že by si neměli zapalovat. Mechanizmus je velice podobný tomu, který se používá na narozeninových přáních.

Vynález měl velký ohlas v místních médiích. Ta upozorňují i na to, že mladík boj proti cigaretám považuje za jakési své poslání. V rozhovoru vzpomínal na dobu, kdy mu bylo asi pět let a byl zvědavý, jaké to je kouřit. Jeho dědeček ho proto vzal do obchodu a koupil mu doutník. On se pokusil šlukovat, začal však kašlat a zjistil, že se mu špatně dýchá. Od té doby prý kouření nenávidí.

Mladík v rámci boje proti kouření rovněž o prázdninách distribuuje protikuřácké letáky a plakáty. Domnívá se, že jeho vynález bude mnohem účinnější než písemné varování. Je také podle něj finančně životaschopný, protože čip v krabičce se mu podařilo získat za dva dírhámy, tedy zhruba 13 korun.

 

aluman ( 1. března 2015 04:10 )

Spíš je to tím co lidé dýchají, respektive na dnešních nemocných s rakovinou plic se nejvíce podepsalo to co dýchali v době kdy se u nás blahobyt vyznačoval počtem černý kouř vypouštějících továrních komínů. Stále na rakovinu plic umírá víc nekuřáků než kuřáků.

aluman ( 1. března 2015 04:05 )

Chlapec je dost naivní, pokud si myslí, že si s touto otravnou věcičkou kuřáci hodně rychle neporadí. Navíc pokud by se to uchytilo, bude to ve finále nahrávat do kapes výrobcům cigaret. To oni vyrábějí komplet cigarety včetně krabičky a toto by odůvodnilo zdražení cigaret, které vytáhne lidem víc peněz z kapsy ale od kouření je také neodradí.

sores ( 28. února 2015 11:19 )

 Jasně že neodradí! Cigareta je droga jako chlast a drogy jako takové!Hlavně by to mělo být u potravin, lidi jí velmi špatné chemické potraviny, hlavně uzeniny. O Česku je známo, že jsme popelnice Evropy.Sice je velký výběr ale svinstva!Proto má Česko 1.místo ve světě rakoviny střev a to je jedině z jídla dle lékařů a špatného vzduchu.Navíc z nedostatku cigaret se nenabízí sex a nezabíjí, jako z nedostatku drogy a chlastu.Člověk zůstává při vědomí oproti chlastu a drogy.

Zobrazit celou diskusi