Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie v Třebíči: 17letého mladíka zabila pouťová atrakce, když zvedal peněženku

Pouťová atrakce přimáčkla mladíka (†17) a zabila ho.
Pouťová atrakce přimáčkla mladíka (†17) a zabila ho.  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: haj - 
16. května 2015
10:58

Slavnost Třebíčský Majáles se proměnila v pátek pozdě večer v tragédii, když zde jedna z atrakcí, otočná lavice, přimáčkla mladíka (†17). Ten druhý den ráno zemřel po převozu do nemocnice. 

Chlapec se kolem 23. hodiny pohyboval u otočné lavice, když někomu pod atrakci spadly klíče. Sedmnáctiletý mladík pro ně vlezl, ale ven už se bohužel nedostal, protože v ten moment ho atrakce přimáčkla.

Na místo ihned dorazila sanitka a odvezla chlapce do nemocnice. „Mladík utrpěl velmi vážná poranění, se kterými byl v kritickém stavu převezen do třebíčské nemocnice. V sobotu v časných ranních hodinách na následky poranění zemřel,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková pro iDNES.cz.

Provoz atrakce byl ukončen a policie vyslechla svědky a místo ohledala. „Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ sdělila webu TN.cz mluvčí.

„Lavice už dojížděla, když se rozhodl, že ty věci ještě sebere,“ informoval Blesk jeden ze svědků události. „Nestihl to! Kluk byl tady kousek od Třebíče, rozuměl elektrice, a tak majiteli atrakce tady vypomáhal,“ prozradil zdroj.

Kriminalisté místo důkladně ohledali. Provoz atrakce byl okamžitě ukončen. Zda za mladíkovu smrt může technický stav lavice, policisté vyšetřují. Vyšetřování by mělo odhalit, zda za nehodu mohl technický stav otočné lavice. Zda byl mladík opilý, prokáže až pitva.

Zemřelý mladík byl podle policie z Třebíčska a nepracoval na Majálesu jako obsluha ani provozovatel atrakce. Pravděpodobně se tak jednalo o návštěvníka akce.

 

 

hofihofi ( 17. května 2015 05:02 )

Na novinkach to popisuji trochu jinak, zadne klice, ale jednomu navstevnikovi tam vypadla penezenkaa on poctivec mu ji chtel "vratit" bez ten co mu patrila by dojel dolu, hmmmm Do prostoru kde se pohybujeatrakce

jotopir ( 16. května 2015 23:00 )

Lezl kam neměl, jeho blbost. O jedboho vola míň, takových ještě bude...

pepen ( 16. května 2015 18:44 )

Ty musíš být pěkně vymatlanej kretén-když si děláš ze smrti mladého kluka -***!!!Neumíš si představit co to je pro jeho rodiče za tragédii!!!Lidi takového typu by měli likvidovat!!!!

ruudazvostravy ( 16. května 2015 17:22 )

 Tak zas tragédyje f Třebýčy?To tam zhebnul ňákej mr*dák na pýčy,ny?

Zobrazit celou diskusi