Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka anděl vychovává devět dětí: Jak prožívá paní Eliška Den matek

Autor: sč, haj - 
10. května 2015
12:25

Když za vámi vaše ratolest přijde s kytičkou nebo klidně jen poděkováním, Den matek se stane krásným svátkem pro každou maminku. Eliška Štefková (49) z Valašska se ale raduje hned devítinásobně, jelikož její armádu gratulantů tvoří čtyři synové a pět dcer. "Je to takový náš anděl,“ vyprávěly děti, když jí ke Dni matek chystaly přáníčka.

Početná rodina bydlela dlouhých 14 let v paneláku. Původně se mačkali v 3+1, pak koupili ještě dvoupokoják a byty na jednom patře propojili. Nyní už mají ale vlastní domek.

„Výhoda byla, že jsem maturovala na hotelovce a uměla vařit. Nejnáročnější období jsem prožívala s pěti předškoláky. Teď už je to jiné. Holky jsou zaláskované…“ popsala maminka pro deník Aha!.

Paní Eliška pochází ze čtyř sourozenců. Vždy také snila o podobné rodině, ale osud jí dopřál potomků ještě více. Nejprve přišla svatba ve třiadvaceti a za dva roky poprvé přiletěl čáp a přinesl syna Ondru (23).

„Děti začaly přibývat. Jsme věřící a přijímali jsme je jako dar. Jsem ráda, že jsme vše ustáli. Vyčítala bych si, kdybych se rozhodla jinak,“ svěřila se Eliška. Děti jí dělají radost. Nejen na Den matek, kdy ji všechny ratolesti obdarují přáníčky a květinou. Veselo je tu i jindy, často hraje hudba a zní zpěv. Verunka (10) totiž hraje na violoncello a další čtyři sourozenci zase na kytaru. 

jana1313 ( 11. května 2015 14:16 )

Ten článek není nic jiného než článek o matce a svátku? Jsi si tím jistá? Jsi si jistá tím, že to není třeba článek o matce co je schopná jít i přes mrtvoly aby se mohla chlubit tím co dokázala, tím co dokázala právě ona, být vzornou Stepfordskou paničkou? Jednu podobnou jsem znala. Muže účelově použila jako kudlanka a dál pro ní neexistoval, důležité pro ní bylo jenom udržování zdání velké šťastné rodiny, uměle udržovat, pravda byla jinde ale ona ty děti dokázala tak ovládat, že pravda se ven přes práh domu nedostala......ale když je člověk něčí nejlepší kamarádkou, tak se toho dost dozví aniž by si ten druhý uvědomoval že něco prozrazuje. Tahle a ta z článku, jako by si z oka vypadly a obě by skvěle zapadly mezi Stepfordské paničky tím vzorňáckým vzhledem a nadřazeným studeným výrazem kterým říkají světu - já jsem ta nejlepší, na mě hned tak někdo nemá.... Netvrdím, že je to přesně takhle a z těch fotek mě spíš mrazí než abych z nich měla příjemný hřejivý pocit.

jana1313 ( 11. května 2015 13:47 )

A kdepak je manžílek a táta těch dětí? Byl vyloučenej jenom ze Dne matek nebo už do jejich života vůbec nepatří? Že by s tou náboženskou rozmnožovnou už nechtěl mít nic společnýho?

anka ( 10. května 2015 16:53 )

verka1 ( 10. května 2015 16:31 )

p. Eliška prožívá Den matek se svými dětmi. kde má manžela?

kraken.666 ( 10. května 2015 15:18 )

Ať se z těch přeslazených žvástů nepřipossereš !

Zobrazit celou diskusi