Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hádky o fotky těl Moniky a Klárky: Petr K. se cítí jako zrůda a jeho matka trpí, říká advokátka

Autor: Jan Rajchl, Slávka Červená - 
11. května 2015
05:00

Situace kolem fotografií těl Moniky (†36) a Klárky (†8), které zemřely na dovolené v Egyptě, se stále víc zamotává. Začínají hádky o původ fotek, zda byly pořízeny patologem v Egyptě či nikoliv. A jakou tedy mají důkazní hodnotu. Vedle toho má však situace kolem fotek i dopad na samotného Petra K. Své advokátce prý napsal, že se cítí jako zrůda.

Advokátce Petra K. (36), který je obviněn z vraždy manželky Moniky a dcerky Klárky v Egyptě, Janě Rejžkové už předala policie fotografie těl z Egypta. Je možné, že je TV Nova poslal egyptský právník Kirolis Izzat Bašír.

„Petr K. ty fotografie viděl a napsal mi, že si připadá jako zrůda. Ale rozhodně zrůdou není. Zapůsobilo to na něj velmi psychicky špatně a hlavně i na jeho maminku, která samozřejmě ty fotografie viděla a už se odmítá dívat na televizi, aby znovu ta těla nemusela vidět,“ řekla Krimi zprávám FTV Prima Rejžková.

Sama advokátka je z fotek zděšena a překvapena zároveň. „Nejde o oficiální snímky pořízené patologem. Jednoznačně ale dosvědčují písemně dodanou zprávu patologa, že těla nevykazují žádné známky úrazových změn po zásahu elektrickým proudem,“ řekla Blesku.

Podle ní je otázkou, co se dělo s těly v době od 31. července 2013, tedy od tamní pitvy do jejího provedení v ČR. „Český soudní lékař shledal úrazové změny, ovšem ty jsou v příkrém rozporu s tím, jak těla vypadala před pitvou,“ řekla rázně advokátka.

Video Tajné fotky zabitých Češek v Egyptě, zachrání Petra K. u soudu? A školní obědy zdarma! - Blesk TV
Video se připravuje ...

„Fotografie, které vysílala TV Nova, jsou oficiálními fotografiemi, které patří výhradně forenznímu/soudnímu lékařství a jsou uloženy jako exponát na CD pod č. 4 s celkovým počtem 40 fotografií,“ uvedl v dopise pro TN.cz právník Kirolis Izzat Bašír. Ten se do případu Petra K. vložil již před časem, v říjnu 2013.

Člen egyptské advokátní komory tvrdí, že má přístup k vyšetřovacímu spisu. Tehdy sdělil, že Petr K. není svědek, ale podezřelý. Bašír také poznamenal, že je stále právním zástupcem Petra K. V Česku Petra K. ale zastupuje advokátka Jana Rejžková. Podle Rejžkové do Česka nikdy nepřišla oficiální fotodokumentace z pitvy zavražděných Češek.

Rejžková přitom míní, že zveřejnění fotek již celou kauzu ovlivnilo. „K ovlivnění té kauzy samozřejmě již došlo, a to právě v tom ohledu, že činím procesní návrh panu státnímu zástupci,“ dodala FTV Prima Rejžková, která bude trvat na Bašírově výslechu. Bašír ostatně v dopise TN.cz uvedl, že je připraven přicestovat do Česka a předat státnímu zástupci „vše, co může ujasnit fakta a vyšetřovací proces, aby dosáhl stejné úrovně znalosti případu, jako tomu je na straně egyptského vyšetřování“.

Žena a dcera Petra K. zemřely 30. července 2013 v hotelu v egyptské Hurghadě, kde rodina trávila dovolenou. Původně se spekulovalo o tom, že byly otráveny. Později se objevily informace, že je mohl zabít elektrický proud. Koncem loňského února obvinila policie Petra K. z vraždy. Od té doby je ve vazbě.

truchliicii.petr.k. ( 12. května 2015 08:47 )

uz som z vas cely popleteny, cau jerry vog.ht!

setroseuros ( 11. května 2015 21:36 )

jedno je v tehle veci jiste: Poslednich 24 hodin byl s nima na pokoji sam! nezavolal pomoc , kdyz jim bylo spatne!ani se jen o to nesnazil! vedel jeste pred prichodem lekare nac zemreli! NA otravu! Vševed? Spys Vrah! a zazrakem jen on ji prezil Vsichni pry zvraceli, ale lekar to nepotvrdil! 5 hodin vedel , ze jsou mrtve , co celou dobu delal? jeho vypovedi z Egypta, pokazde jiné... atd atd... nepochybuji, ze v tom ma nejen prsty ale i cele ruce!

vog.ht... ( 11. května 2015 21:24 )

Neklonuj tetičko

setroseuros ( 11. května 2015 21:22 )

lepe bych to nenapsal!

vog.ht... ( 11. května 2015 21:22 )

bít taky, ale je zlobit, palec mi ukrojil slovo

Zobrazit celou diskusi