Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Petr K. slaví už druhé narozeniny v base: Žádné extrabuřty pro obžalovaného vraha nebudou

Autor: dce, et - 
19. května 2015
14:39

Petr K., který už přes rok tráví dny v ostravské vazební věznici, v úterý slaví již druhé narozeniny v base. A režim ve vězení se tomu nijak nepodvoluje. Minulý týden byl obviněn z dvojnásobné vraždy z léta 2013 – na dovolené v Egyptě měl zabít svou manželku a dceru. 

Že pobyt ve vězení není žádný med, je každému jasné. Přesná pravidla ale zná málokdo. Návštěvy jsou povoleny jen jednou za měsíc, a to maximálně na tři hodiny. Přijít mohou pouze čtyři lidé, jak informoval server popelky.cz. Návštěva se oznamuje předem – dokonce se musí podat žádost, která musí být oficiálně schválena.

U takové návštěvy pak sedí po celou dobu dozorce a sleduje rozhovor. Ten se nesmí stočit k případu ani novým poznatkům o něm. O těch může obviněný hovořit pouze s obhájcem. Za Kramným zpočátku chodili oba rodiče, dnes se u něj vždy ve středu objevuje už jen maminka. Sestra ho nenavštívila nikdy.

Petr K. navíc v úterý slaví už druhé narozeniny v base. Oslaví je pravděpodobně sám, protože nemá žádného spoluvězně a maminka – pokud svou měsíční možnost už nevyčerpala – může dorazit až ve středu.

21. května by navíc Monika oslavila jmeniny, každoročně tak manželé slavili společně v jeden den. Objímali se a s políbením si popřáli vše nejlepší.

Pak je zpravidla čekala slavnostní večeře v Rybím domě v Chotěbuzi u Karviné. „Měl moc rád auta, tak mu Monika koupila třeba výjezd v luxusním autě a on jí zase nějakou kosmetiku,“ popsal obvyklé radosti, kterými se častovali, Petrův kamarád deníku Aha!.

Pro vězně, kteří slaví narozeniny, se žádné extrabuřty nekonají. „Vězněné osoby mají povinnost dodržovat denní režim stanovený ve vnitřním řádu věznice i v den svých narozenin, žádné výjimky se neudělují,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí Vězeňské služby Hana Löffelmannová.

k999 ( 12. června 2015 21:21 )

Velký nedostatek potencionálních partnerů, když i obviněný z vraždy se hodí. Škoda ho, pokud to nebude doživotí, máš ho za 25 let zpět jak na koni.

krucipisek1.. ( 19. května 2015 17:32 )

Alespoň 25 a všechny tak veselé jako ten dnešní.

peecek ( 19. května 2015 17:29 )

 Předvídám Kramnýmu ještě mnoho,..mnoho narozeninivých dnů v kriminále.

krucipisek1.. ( 19. května 2015 16:58 )

zdarec kriple jak se vede mnau. Pozdravuje te osazenstvo kavarnicky pry jestli nechces jit mezi ty blbecky

hofihofi ( 19. května 2015 16:48 )

Tak presne rvali delnici na povel, kdyz popravovalií Horakavou, nevite nic a uz byste vrazdili, to je blbecku krveziznivych

Zobrazit celou diskusi