Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ropákem roku je Mládek, Perlu dostal za zelené fanatiky prezident Zeman

Autor: ČTK - 
24. dubna 2015
12:20

Anticenu Ropák za největší protiekologický počin loňska dostal ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) za svou údajně špatnou energetickou koncepci a snahu prolomit limity těžby hnědého uhlí na Mostecku. Anticenu Zelená perla za protiekologický výrok obdržel prezident Miloš Zeman za výrok z článku, v němž hovoří o „zločinech ekologických nebo zelených fanatiků“.

Mládkovi udělili ekologové Ropáka hlavně za to, že prosazuje výrobu energie nikoli z obnovitelných zdrojů, ale s využitím jaderných a tepelných elektráren. Vytýkají mu jeho snahu o stavbu nových jaderných bloků v Temelíně i Dukovanech, snahu o prolomení těžebních limitů na Mostecku a podporu otevření nových dolů na těžbu uranu u obcí Brzkov a Věžnice na Jihlavsku.

Zelenou perlu dostal Zeman za výrok „Jako prezident udělám vše pro to, aby zločiny ekologických nebo zelených fanatiků dále nepokračovaly.“ Jde o úryvek z článku publikovaného loni v květnu s titulkem „Žádné ústupky zeleným fanatikům. Jsou to jezinky“, který vyšel na zpravodajském serveru Deník.

henryj ( 24. dubna 2015 18:12 )

Ta banda "ZELENÝCH PŘÍŠER a DĚTI ZEMĚ" by měli být trestáni.Takových nesmyslů co z nich už vyšlo,ani krávy tolik lejn nevyprodukují.Nahnat je do bažin a nasadit tam MOSKYTY.

jura1 ( 24. dubna 2015 14:59 )

Takže si mohou zplna hrdel zazpívat oblíbenou písničku. Zelená se zelená, husí hovno v trávě.

dfghjk ( 24. dubna 2015 14:22 )

Kdyby si vy kluci pitomý, zelený, tím vaší ropakem prezident Zeman vytřel pr del, byla by to pro vás čest. Ale nedělejte si iluze, to se nestane.

jana49 ( 24. dubna 2015 14:19 )

vždyť má Zeman pravdu "zeleným žabičkám" je milejší život nějakého brouka než ten lidský.zelení u nás nemají se zelenými ve světě nic společného jenom název...

ingmarie ( 24. dubna 2015 13:00 )

 Ropák i Zelená perla byly udíleny na základě hlasování veřejnosti na internetu. To si ekologové nevycucali z prstu!

Zobrazit celou diskusi