Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vyfoceno dronem: Krejčířův africký megapalác! Rodina souzeného uprchlíka si žije královsky

Autor: Eva Pospíšilová - 
10. dubna 2015
05:00

Jak si v Jižní Africe žije rodina uprchlíka Radovana Krejčíře (46)? Blesk získal unikátní snímky jejich sídla, které mají na nejvyšším místě předměstí Johannesburgu. Samozřejmě kvůli výhledu z bazénu.

Doposud existovaly jen snímky Krejčířovy africké vily pořízené ze země. Díky týmu okolo českého filmu GangsterKa, který vilu natočil dronem ze vzduchu, si sklo-kamenný skvost zasazený svou spodní částí do skály můžeme prohlédnout v jeho obří kráse.

„Jde o standard Radovana Krejčíře,“ nechával se současný postrach Afričanů slyšet vždy, když představoval své domy (i vilu v Černošicích). V případě vily na předměstí Johannesburgu v hodnotě odhadem 300 milionů korun ovšem téměř ihned dodával, že on si ji nenechával stavět.

„Když jsem tady hledal bydlení, tak byla tak nějak volná. Můj předchůdce se prý kvůli nějakým nesrovnalostem musel zničehonic narychlo přestěhovat,“ žertoval v jednom z posledních rozhovorů s Bleskem muž, který je obviněn z vražd, několika únosů, vydírání…

Video Krejčířova vila letecky: Kolem je elektrický ohradník, co umí zabíjet! - GangsterKA.com, Blesk
Video se připravuje ...

Čtyřpodlažní vila

A co všechno tedy Krejčíř »zdědil«? Čtyřpodlažní palác, který se snažil upravit k obrazu svému. I když…

Zatímco v Černošicích choval žraloka, v JAR, možná i s ohledem na své časté stěhování a pobyt mimo vilu, se spokojil jen s akvárkem s drobotinou a gumovým krokodýlem ve venkovním bazénu.

O Krejčířově pověsti se na místě přesvědčili i tvůrci filmu GangsterKa, který bude mít premiéru 10. září. „Dva z jeho sousedů se nám vydali okamžitě naproti, původně jsme se jim zdáli podezřelí a chtěli na nás volat policii. Když zjistili, že jsme Češi, řekli, ať si dům klidně natočíme, že souseda opravdu rádi nemají,“ řekl Blesku Adam Dvořák.

Jeden z nich se prý tak bál rozpínavosti Krejčíře, který měl zájem přikoupit pozemky kolem svého domu, že začal sám kupovat volné parcely, aby ho předešel a měl klid.

 

datelobecny ( 13. dubna 2015 13:14 )

Toto je echt gauner. Kam vkročí, tam teče krev. Nicméně na pouhých 46 let vypadá dost sešle!

dumik ( 10. dubna 2015 22:19 )

ale ano, jako boháč od nás utekl....

kov3 ( 10. dubna 2015 19:53 )

Filmovali to v JAR, takže nekecaj....

jerry ( 10. dubna 2015 19:45 )

Natáčení nebo focení dronem bez souhlasu majitele focené nebo natáčené nemovitosti je trestné. Doufám, že Policie ČR zasáhne a autora těch snímku potrestá.

teodor800 ( 10. dubna 2015 17:24 )

Vy ste ho aspoň vyštvali mimo územia Čiech, u nás Ďuri široký doteraz múti vody (kauza Váhostav, kde nám živnostníci postavili zadarmo fico diaľnice a štbák Ďuro sa reštruktualizoval).

Zobrazit celou diskusi