Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hospodyně si pochvaluje remosku od Blesku: Vyhrát ji můžete i vy!

Autor: jad - 
25. března 2015
09:49

Maso je křehoučké a od vidličky jde prý úplně samo. Miluše Dubská (74) z Nymburka si pečení v remosce, kterou vyhrála loni v soutěži Blesku, pochvaluje. Chcete vyhrát také? Už v pátek můžete i vy!

Je pravidelnou čtenářkou Blesku, ale podle svých slov nikdy žádnou soutěž ještě nehrála. Když ale viděla, že by mohla získat do kuchyně zbrusu novou remosku, tentokrát prý ani na chvilku neváhala. „Patnáct let jsem pekla jenom v troubě, ale věděla jsem, že to není ono. Maso nemělo tu správnou chuť a buď bylo nedopečené, nebo naopak přepečené tak, že se dalo jenom žvýkat. V remosce můžu maso dusit, péct a chuť je výtečná. Nebojím se ani experimentovat,“ pochvaluje si usměvavá důchodkyně. „Nikdy jsem netušila, že v ní můžu udělat i moravského vrabce,“ dodává výherkyně.

Jednoduchý recept: Moravský vrabec à la Miluše

„Jaké jídlo z remosky mi chutná nejvíc? Takový rychlý moravský vrabec. Nejdřív dám zpěnit cibulku, pak vepřové maso nakrájím na kostky, přidám kmín a česnek a zhruba 45 minut peču v remosce. Chutná to opravdu báječně.“

pouták pouták | Blesk

cipisek134 ( 25. března 2015 11:56 )

Ovšem jen pro toho kdo umí vařit což není můj případ.

alna ( 25. března 2015 10:34 )

opravdu výborná ,věc do každé domácnosti

Zobrazit celou diskusi