Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Úleva v domu hrůzy v Karlových Varech: Profesorku bordelářku vystěhovali!

Autor: Kateřina Moravcová - 
24. března 2015
05:20

To je úleva. Obyvatelům domu v Karlových Varech spadl kámen ze srdce. Podařilo se jim vystěhovat z bytu bordelářku Jarmilu (74), bývalou profesorku výtvarného umění.

Před pár dny přijel zabavit majetek paní Jarmily exekutor. Sami úředníci neskrývali zděšení. Smrdutý zápach všechny přiotrávil.

Harampádí z bytu ale muselo pryč. Stejně tak jako kočky, které přijeli odchytit městští strážníci. „Kočky nikdy nebyly venku. Byly velmi plaché. V bytě vykonávaly potřebu a pářily se. Je tu po nich neskutečný svinčík,“ líčil situaci správce domu Miloslav Németh.

Bordelářka Jarmila nekladla při opouštění bytu odpor. Za pomoci pracovníků občanského sdružení v klidu odjela. Kam se ale odstěhovala, není jasné.

„Prý našla útočiště na místní faře. Stále má ale od města zdarma pronajatý ateliér, do kterého pravidelně chodí,“ dodává Németh. Blesk o případu informuje od července 2013. Nájemníci se s problémovou ženou po dobrém dohadovali několik let.

Dokonce jí našli náhradní bydlení. To ale odmítla. Nakonec vše musel vyřešit soud, který její vystěhování nařídil loni v létě. Byt s vyměněným zámkem tak po několika měsících konečně exekutor předal obyvatelům domu, kterým patří.

referentka ( 24. března 2015 22:00 )

...je to v pořádku, ale je hrozné, že paní je evidentně psychicky nemocná, asi nemá vůbec nikoho, kdo by se o ni postaral a pomohl ji...zdá se mi nefér o ní psát veřejně...nikdo nevíme, co pro společnost za celý život udělala a na sklonku života, když potřebuje evidentně pomoc, nebyl nikdo, kromě kritiků, kdo by jí pomohl...je mi jí líto...nikdo nevíme, jací budeme v jejím věku...

blackcatmilly ( 24. března 2015 12:50 )

Jela jsem s ní několikrát MHD. Paní je špinavá a smrdí (ale ne po kočkách).

antiall ( 24. března 2015 11:37 )

 To nebyla bordelarka, byla to sběratelka.

doktorsafranek ( 24. března 2015 11:00 )

Není jasné od kolika roků je žena označována za babu!!!Takové ty umělecké typy jsou dle psychologů převážně prvosignální..

sores ( 24. března 2015 10:22 )

 V telce na PRIMA LOVE běží 1x týdně pořad o takovýchto lidech. Je to o tom že potřebují tito lidé léčbu v ústavu a že to trvá několik měsíců a ještě musí docházet na terapie. Mají totiž narušenou psychiku, rozhodně nemůžou být normální! Ta baba pokud se nebude léčit, jiná už nedokáže být!!!

Zobrazit celou diskusi