Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Janoušek má za mřížemi novou práci: Bude vězeňským knihovníkem!

Autor: ljš - 
21. března 2015
13:27

Pražský kmotr v tom umí chodit i za mřížemi! Když se mu nepodařilo dostat se na svobodu kvůli svému údajně špatnému zdravotnímu stavu, rozhodl se začít pracovat, aby nemusel opustit brněnskou věznici, která je považována za luxusní. Má tam nyní dělat knihovníka.

Zjištění, že je Janoušek najednou zničehonic práceschopný, přinesla MF DNES. Podle ní kmotr opustil brněnskou věznici už v na začátku března. „Mohu potvrdit, že odsouzený je ve výkonu trestu ve vazební věznici v detenčním ústavu,“ řekla mluvčí brněnské vazební věznice Dana Krejčířová. Tam se řadí k těm vězňům, kteří zajišťují ostatním služby v kuchyni, prádelně nebo právě v knihovně, což je samozřejmě nejsnazší práce.

Janoušek se tak rozhodně nebude mít za mřížemi špatně. „Brněnská věznice je považována za něco jako ubytovnu nebo hotel a je snem každého prominentního odsouzeného se sem dostat,“ řekl zdroj deníku. Správně by přitom měl být kmotr umístěn kvůli své rodině blízko domova, tedy pravděpodobně v Praze.

Janouškův advokát Vít Široký už ale dříve vysvětloval, že jeho klient chtěl do Brna hlavně kvůli tamní kvalitní vězeňské nemocnici. Teď mu tenhle tah zajistil vzhledem k okolnostem skvělé poměry. Například sprchu má na rozdíl od jiných věznic k dispozici každý den, stejně jako posilovnu nebo venkovní posezení. Podle spekulací deníku byl dokonce umístěn na lepší dvojlůžkový pokoj, který sdílí s předákem vězňů.

frantaklika ( 21. března 2015 15:37 )

konečně tomu pitomci došlo, že než se kriminálu vyhýbat je lepší zařídit si fešácký kriminál. Kdo se má nejlíp je ten spolubydlící předák a velitel veznice, ti berou tučné vypálné za welness který Janouškovi poskytují za naše prachy.

verka1 ( 21. března 2015 14:36 )

do knih bude dávat úplatky články píšete, ale fotku jak šel do vězení jsem ještě neviděla. tak je nebo není ve vězení?

kverul ( 21. března 2015 14:02 )

Jak říká Zeman, daleko větším trestem by pro ně bylo zabavení veškerého majetku, než dva roky prázdnin dotovaných státem s venkovním posezením apod.

kverul ( 21. března 2015 14:01 )

Pokud je od listopadu v báni a evidentně seká latinu, tak by mohl být letos na Vánoce doma

hu11 ( 21. března 2015 13:56 )

Jaká ma ta *** štěstí

Zobrazit celou diskusi