Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vraždící soused: Ubodal tři děti včetně kojence!

Autor: ČTK - 
18. března 2015
19:56

Mladík z americké Severní Karolíny (18) zaútočil na barmskou rodinu ze sousedství. Na tři malé děti a jejich matku vzal nůž a začal do nich zuřivě bodat. Všechny tři děti, z nichž nejmladšímu byl jeden rok, na následky zranění zemřely. Další dva lidé byli při útoku zraněni.

K tragédii došlo ve třicetitisícovém městě New Bern nedaleko atlantického pobřeží, v němž žije přibližně dvoutisícová komunita barmských uprchlíků.

Policisté po nouzovém volání přijeli v noci na dnešek do domu obětí, kde zadrželi mladíka s nožem v ruce. "Plně se podvolil jejich příkazům," uvedl šéf newbernské policie Toussaint Summers Jr.

Na místě policisté našli těla tří chlapců ve věku jednoho, pěti a 12 let a také zraněnou 14letou dívku a její matku. Obě byly později po ošetření propuštěny z nemocnice.

Útočník pocházel stejně jako oběti z místní barmské komunity. Zločin se stal ve čtvrti, kde žije řada emigrantů z Barmy a dalších zemí jihovýchodní Asie. Podle místních úřadů začali přicházet před 15 lety. Vztahy mezi nimi jsou prý poklidné a podobně tragický čin tu nepamatují.

Motiv mladíka, který se u soudu objeví ve čtvrtek, policie dosud nezjistila.

Zobrazit celou diskusi