Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Realitnímu magnátovi hrozí trest smrti! Bohatého podivína obvinili v USA z vraždy

Autor: ČTK - 
17. března 2015
07:13

Americký realitní magnát Robert Durst byl obviněn z vraždy a také z nelegálního držení zbraní. Hrozí mu až trest smrti, informovala agentura Reuters o dalších osudech podivína, který byl zatčen v sobotu a nyní obviněn z vraždy.

Jedenasedmdesátiletý Durst byl v sobotu zatčen v New Orleansu na základě losangeleského zatykače a podle amerických médií je podezřelý z vraždy své přítelkyně, spisovatelky a scenáristky Susan Berman. Agentura AP z policejních zdrojů zjistila, že prokuratura státu Louisiana ho dodatečně obvinila také z držení palné zbraně a marihuany.

Nyní je ve vazební věznici v New Orleans. Zatykač byl na Dursta vydán kvůli 15 let staré vraždě a dalším deliktům. Trest smrti, který mu teď hrozí, je ale v Kalifornii zřídkakdy vykonán.

Případ o víkendu v USA vyvolal značný rozruch, protože Durst se údajně nevědomky sám přiznal při natáčení dokumentu HBO o jeho životním příběhu. Malý připnutý mikrofon zachytil jeho samomluvu, když byl sám v koupelně. „Tak, a je to. Dostali tě... Co jsem to sakra udělal? Zabil jsem je všechny, samozřejmě,“ říká milionář v dokumentu odvysílaném v neděli.

Video Durst přiznání - HBO
Video se připravuje ...

Durst, který platí za podivína, je už dlouho podezírán také z vraždy své ženy Kathleen, která beze stopy zmizela v roce 1982, a z vraždy souseda z roku 2001. Nikdy mu však vina nebyla prokázána.

Novým důkazem hovořícím v Durstův neprospěch má být i dopis, který před lety napsal zmíněné přítelkyni, která byla jeho asistentkou. Písmo z ručně psané adresy má shodné znaky jako rukopis na oznámení, které anonym poslal krátce po její vraždě policii a v němž stálo, že se v jejím bytě nachází mrtvola. Na obou dopisech je stejná pravopisná chyba - místo jména Beverly Hills tam stojí Beverley Hills.

Sám Durst navíc v dokumentu říká, že tento anonym mohl policii poslat jen vrah. Asistentka byla zavražděna krátce před tím, než měla svědčit v kauze zmizelé manželky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi