Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pětiletou Sandru zabíjí rakovina: Rodině chtějí vzít střechu nad hlavou

Autor: et, haj - 
10. března 2015
05:00

Statečné Sandře z Věstínku na Vysočině je teprve pět let, ale musí se již potýkat s nebezpečnou rakovinou! Kvůli obřímu nádoru na játrech zbývají dívence podle lékařů jen tři měsíce života. Její rodina navíc možná přijde i o střechu nad hlavou.

Sandra Preiszová (5) podstoupila v říjnu loňského roku operaci poté, co jí praskl 13 centimetrů velký nádor na játrech. Od té doby holčička bojovala v nemocnici o život až do ledna, kdy ji propustili domů. Nemocná dívenka byla také zařazena na čekací listinu transplantace jater.

„Jenže nádor se najednou šíleně zvětšil. Už vyrůstá z jater dál, prý jí pracují jen dvě procenta orgánu,“ svěřila se deníku Aha! Sandřina zoufalá maminka Bohdana (40). „Doktoři nám řekli, že bez transplantace zbývají tři měsíce života,“ dodala s pláčem v hlase Bohdana. Dívenka už pomalu ztrácí naději a sama mluví o smrti, ačkoliv dříve byla vždy sluníčko rodiny.

Kromě toho se rodina malé bojovnice pravděpodobně bude muset vystěhovat z domu. Kvůli dluhům a následné exekuci přijde Sandra, její sestřička Lucinka (4) a jejich rodiče o střechu nad hlavou, pokud do 24. března nezaplatí 122 tisíc Kč.

„Manžel dluží na VZP, když pracoval jako taxikář. Na splácení dluhů jsme si půjčovali, a v exekuci jsme stejně,“ vysvětlila situaci pro Aha! dívčina matka.

Chcete pomoci?

Číslo sbírkového účtu u nadačního fondu Šťastná hvězda: 2900559642/2010 

Rodina hledá dárce jater či štěpu s těmito podmínkami:

1) Krevní skupina 0+ nebo 0-

2) Nekuřák

3) Bez nadváhy

4) Nesmí být nemocný a užívat léky

5) Neprodělal žádnou závažnou nemoc jako toxoplazmóza, mononukleóza, tuberkulóza, žloutenka atd.

6) Věk do 40 let, čím méně, tím lépe

7) Nesmí to být maminka

8) Dárce musí sám oslovit nemocnici IKEM

harryhugo ( 11. března 2015 15:49 )

Sandruška dnes odjela do Ikemu, našel se pro ni vhodný dárce celých jater. Je to dítě, jde ji o život!!! Prosím, držte ji palce i Vy, co jste na rodinu nadávali. Děkuji.

crab ( 11. března 2015 03:03 )

 rodice by meli pripravovat Sandre makrobiotickou stravu a striktne ji dodrzovat. Posili jeji imunitu a telo si pomuze samo. Ihned zacit davat vitamin K2MK7 a D3, take davat kurkuru dlouhou (tumeric) 1 cajovou lzicku olivoveho oleje, pul lzicky kurkury a spetku pepre, rozmichat a polknout. Neni to dobre, ale pomaha to. Zjistete si to na internetu. MAKROBIOTICKA STRAVA, VITAMIN K2MK7 a vitamin D3 pomahaji vylecit akovinu. Chemoterapie je jed, zabiji imunitni system a mnohdy je pricinou umrti.

jiznicechy ( 11. března 2015 00:04 )

No víte, já jsem si insolvenční rejstřík pročetl a tam je situace rodiny podrobně popsána - k návrhu na povolení oddlužení to udělat musíte. Já bych nemocnou holčičku oddělil od nezodpovědného chování jejích rodičů - můžete si to přečíst sama, to není nic tajného, insolvenční rejstřík je veřejně přístupný. Opravdu rodina, která uvádí příjem 34.000 potřebuje, abychom jí posílali hygienické potřeby, čistící prostředky, oblečení atd.? Děvčátko je nemocné vážně, ale lepší pracoviště než IKEM u nás není a nevěřím, že pokud je cokoli nutné, IKEM by s léčbou čekal na rozhodnutí pojišťovny několik týdnů. Je to prestižní pracoviště, lepší nemáme.

jiznicechy ( 10. března 2015 23:58 )

Ono co teď? Nechali to vše strašně dlouho, brali si další a další půjčky - je toho bezmála za 2,000.000 a 24.3. se nemovitost draží. Pročetl jsem si insolvenční rejstřík - v srpnu minulého roku žádali o oddlužení. Příjmy uvádějí celkem cca 34.000 - v lednu tohoto roku soud řízení zastavil, protože nezaplatili zálohu na náklady řízení. Teď vážně nemocná holčička. Nechci nějak soudit, každý děláme chyby - ale to nešlo z jejich příjmu zaplatit zálohu soudu?

zelena.karkulka ( 10. března 2015 23:13 )

Zobrazit celou diskusi