Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tonoucí se stébla chytá: Kocoura z řeky zachránili hasiči

Autor: jp - 
3. března 2015
15:38

Jaké to je, když se tonoucí stébla chytá, zažil kocour Alešek v Jaroměři na Náchodsku. V jeho případě se oním stébélkem stala slabá větvička, prorůstající z břehu nad hladinou Labe, které se zachytil po pádu do řeky.

Kocour do vody spadl zřejmě nešťastnou náhodou, když se procházel po hradbách nad řekou. Měl štěstí, že z betonových tvárnic, lemujících břeh Labe, prorůstají kořeny a větévky. Na jednu takovou se mu podařilo dostat a držet se jí. Pak mu nezbývalo než doufat, že ho někdo vysvobodí. Jinou možnost záchrany neměl.

Pomoci se Alešek dočkal díky všímavému obyvateli Jaroměře. Na uvízlé zvíře upozornil strážníky a ti přivolali na místo hasiče. „Ti spustili na řeku člun a kocoura se společnými silami podařilo zachránit. Zabalili jsme ho do deky a převezli na služebnu,“ řekl velitel jaroměřských strážníků Ondřej Mundl. Nakonec se strážcům zákona podařilo najít i majitelku kocourka, kterého jí v pořádku vrátili.

lydyna ( 3. března 2015 20:24 )

Proč nezodpovědná majitelka. Bydlí u řeky a kocour chodí ven. To ho má zavřít navždy v domě k vůli tomu, že tam teče řeka. Moje kočky také chodí ven a bydlíme u hlavní silnice a to jestli je zajede auto neovlivním. A pak bubu vinit řidiče, že je zajel. Nebo jsem nezodpovědná, že chtějí chodit ven i když jsou kastrované a přesto zavřené doma nechtějí být.

naidka ( 3. března 2015 16:51 )

Z dnešního Plesku je tento článek nejlepší. Díky všímavým lidem hasiči zachránili kocourka před jistou smrtí. Šikulové.

andorea ( 3. března 2015 16:24 )

Díky za kocourka, páni hasiči!

glindel ( 3. března 2015 16:14 )

 Kdo bude platit výjezd? Nezodpovědná majitelka, nebo daňový poplatníci?

Zobrazit celou diskusi